Kappendrup

Foto: Ole Grost

Bager og forsamlingshus i Kappendrup

Foto: VisitNordfyn

Jættestuen Kappendrup Kirke

Foto: VisitNordfyn

Legepladsen i Kappendrup

Oldtiden

Der har boet folk omkring Kappendrup i årtusinder. På markerne omkring byen finder vi vidnesbyrd om det i form af høje. Bag ved Kappendrup 59 finder du Kappendrup Kirke, der ikke har noget med en kirke at gøre, men som er resterne af en langdysse. Lige ved siden af findes rester af et dyssekammer uden dæksten.

Navnet Kappendrup er dog nok fra vikingetiden eller tidlig middelalder. Det er sat sammen af mandsnavnet Kabbi og endelsen -drup. Endelsen -drup kommer af ordet torp, der betyder en lille udflytterby.

Jernbanen

Det, der har givet Kappendrup dens nuværende udseende er, at det er en tidligere stationsby.

Stationen, der som de andre stationsbygninger på strækningen er tegnet af arkitekt N.P.C. Holsøe, er bevaret i dag på Kappendrup 45A ved Kappendrup Torv. Rundt om stationen voksede byen frem med villaer og erhverv – ofte begge dele i samme bygning. I dag står der stadig ”Kro” på bygningen Kappendrup 26.

Kappendrup i dag

Der er stadig erhverv i Kappendrup. Blandt andet finder vi den eneste selvstændige slagter på Nordfyn. Og den sidste landsbybager på Nordfyn. Begge er kendt over hele Nordfyn for deres gode varer.

I Kappendrup er Torvet et besøg værd for både små og store med legeplads til de små og motionsredskaber til de store.

Hoteller i nærheden af Kappendrup

 • Frederik VI's Hotel

  13,95 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Munkebo Kro

  15,93 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  17,51 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Tornøes Hotel

  22,01 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  24,83 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Brobyværk Kro

  34,53 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  39,29 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  40,31 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Jørgensens Hotel

  47,92 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  50,41 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference