Karolinehuset på Store Torv

Karolinehuset på Store Torv

Store Torv 3

7500 Holstebro

Foto: Kaffeladen Holstebro

KaffeLaden - Aftenstemning

"Det halve Vestjylland mødtes i Holstebro, når høsten var i hus, eller kartoflerne havde bragt til rede penge til huse. Bedre eller anderledes end vareudbudet i Holstebro kunne ingen forestille sig det, og indkøbende blev grundigt forberedt. Det kunne være til bryllup, hvor der ikke måtte spares på udstyret, og alt skulle være af prima sort for at sikre en datters opbrud og standsmæssigt ankomst til sit nye hjem. Mange års sparsommelighed erstattedes af en køberus, og Karolines Konditori på Torvet i Holstebro forvandledes ved den slags lejligheder til en veritabel kommandocentral. Der blev sendt bud og modtaget beskeder, konerne havde ved den slags lejligheder situationen i deres hule hånd, for det var dem, som forstod sig på, hvordan det gik for sig mellem bedre folk. Det var lige før, manden i huset måtte overdrage konen sparekassebogen.
Konerne ruttede i forhold til det sædvanlige, men det gjaldt her som ellers om ikke at overspille situationen. Toneangivende familiemedlemmer eller naboer blev indkaldt og gjort til en slags gidsler, når der var taget ting hjem på prøve. Om de syntes det var for meget? "En vil jo så grumme nødigt hovmode sig!"" -

Sådan skriver Hans Edvard Nørregård-Nielsen, knægten fra Sønder Nissum, i sin erindringsbog "Mands minde"

Karolinehuset blev bygget i 1904 af Marius Fjelsted. Gotiske trappegavle, pyntelige sprossevinduer og hvide dekorationer i facaden. i 1925 kom Karolines forretning ind og i 1934 blev Karoline ejer af bygningen. I tidens løb er der sket mange ændringer af huset. Det blev sidst ombygget i slutningen af 1980'erne af Holstebro Arkitektkontor, der førte meget tilbage til det oprindelige. (Kilde: Her var engang - Henrik Hoffmeyer)

Hoteller i nærheden af Karolinehuset på Store Torv

 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  0,17 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • Grand Hotel Struer

  14,89 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  28,51 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • Tambohus Kro & Badehotel

  30,92 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Herning City Hotel

  33 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel
 • Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

  33,19 km

  Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Eyde - SDH Partner Hotel
 • Fjordgaarden

  37,51 km

  700 meter fra centrum og et blikfang fra Ringkøbing Fjord ligger Fjordgaarden – hvad enten det drejer sig om en wellnessferie, et weekendophold, en golftur, gourmet forkælelse eller blot en overnatning, så danner hotellet den perfekte ramme om et afslappende ophold i det vestjyske.

  Læs mere : Fjordgaarden
 • Hotel Pinenhus

  45,23 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Hotel Thinggaard

  45,41 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Sallingsund Færgekro

  45,86 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro