Knælende Dreng

Gå i historiens spor

Knælende Dreng er en gave til Holstebro Kommune fra Statens Kunstfond. Skulpturen, der er fremstillet af bronze, er 82 cm høj. Titlen Knælende Dreng er egentlig misvisende. For han knæler ikke. Egentlig sidder drengen på sine knæ. Skulpturen er fra 1942 og opstillet ved Store Torv i 1966. I december 1986 blev den flyttet til Bisgårdsgade, men siden da er han flyttet til sin nuværende placering ved Jobcenteret.

Som alle Astrid Noacks skulpturer har figuren en stor værdighed. Astrid Noacks skulptur ”Knælende Dreng”, 'knæler' nu på Skt. Jørgens Bakke ved jobcentret. Der var en revne bag på skulpturen, som blev repareret af Leif Jensens Bronzestøberi i Bagsværd, som er Danmarks førende på området.

Astrid Noacks bronzestatue af den berømte skagensmaleren Anna Ancher fremstillet i 1938-193 står foran den fælles indgang til Holstebro Museum og Holstebro Kunstmuseum. Skulpturen er ment som en hyldest fra en kvinde til en anden. De fandt begge inspiration i virkeligheden omkring dem.

Astrid Noack er en bemærkelsesværdig kunstner, som fandt inspiration fra både romansk, ægyptisk, gotisk, græsk og arkaisk kunst. Astrid Noack viser især børn og kvinder med meget enkle stillinger og virkemidler.

Figuren ”Stående Kvinde” blev kanoniseret i 2006. Holstebro Kunstmuseum ejer en bronzevariant af værket og en del gipsmodeller i originalform.

Opdateret af:
VisitNordvestkysten, Holstebro info@visitnordvestkysten.dk
VisitNordvestkysten, Holstebro

  • Knælende Dreng
  • Sct Jørgens Bakke
    7500 Holstebro