Knivholt Hovedgård

Foto: Knivholt Hovedgård

Knivholt Hovedgård

Foto: Destination Nord

knivholt-gårdsplads_anne grethe

Foto: Destination Nord

knivholt air_anne grethe

Knivholt dengang og nu

Den gamle herregaard kan dateres helt tilbage til 1300-tallet. I 1700- tallet var hovedgaarden bl.a. kendt for sin utroligt kønne Renæssancehave. Man kan se en kopi af den smukke gamle have, da man er ved at genetablere den. På daværende tidspunkt ejede herremanden også store dele af byen der dengang hed Fladstrand. Indtil 1988 har gården fungeret som landbrug.

Man startede renoveringen af den stærkt forfaldne gård i starten af 1993. Herregaarden er nu smukt renoveret og renoveres stadig nænsomt, så den med tiden vil fremstå som dengang i gamle dage. Gården kaldes ”Folkets Herregaard”, idet alle er velkomne til at bruge stedet.

I dag drives Knivholt Hovedgaard som en selvejende institution, med en bestyrelse der er så bred, at alles interesser er repræsenteret. Herregaarden danner rammen om mange forskellige aktiviteter. Der er bl.a. Indrettet en Landbørnehave i den gamle kostald hvor børnene har et lille dyrehold.

Laderne er renoveret og bruges til større kulturrelle arrangementer, stormøder, udstillinger, fester, koncerter m.v. - Den gamle hestestald er renoveret og bruges til udstilling  og marked. Det renoverede Stuehus indeholder kursuslokaler, festlokaler og forsamlings/mødelokaler. Den gamle svinestald er indrettet til ”madpakkerum” – her er der gammeldags køkken, borde og bænke samt toilet, dette står til fri disposition hele døgnet, til stor glæde for dem der benytter vores bivuaker og alle de institutioner/skoler, der jævnligt besøger gården. Det hele er med til at opfylde Knivholts mål – at være ”et levende kulturformidlingscenter”.

Som i ”gamle dage” I de gamle karlekamre er der lavet små udstillinger med bl.a. Klædedragter og brugsting fra omkring år 1900 samt Knivholts historie. Der er indrettet en gammel Smedje, hvor der er tilknyttet 15-20 frivillige seniormedarbejdere. De kommer tirsdag og torsdag kl. 10 - 12, hvor der er arbejdende værksted. Knivholts gamle værksteder bliver i dag stadig brugt af håndværkere, der arbejder som i gammel tid. Faktisk er der overalt på Knivholt lagt vægt på, at gamle traditioner stadig skal tages i brug.

I det sidste der er tilbage af den gamle voldgrav, svømmer svanerne rundt, og på græsset går påfuglene rundt mellem gårdens gæster. - En oase i kanten af Frederikshavn, med mange gratis glæder.

I skoven ved Knivholt er anlagt 2 vandrestier, som giver mulighed for at kombinere motion og naturoplevelser.

Hunde er velkommen, men skal føres i snor.

Hoteller i nærheden af Knivholt Hovedgård

 • Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

  3,49 km

  Herman Bang er et hotel beliggende i centrum af Frederikshavn, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære. Hotellet tilbyder bekvem og billig parkering samt faciliteter som et spa- og wellnesscenter samt en restaurant. Dette gør Herman Bang til det ideelle valg for dit næste ophold i Frederikshavn. Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel
 • Hotel Jutlandia

  3,66 km

  Velkommen til et fantastisk ophold på Hotel Jutlandia i hjertet af Frederikshavn! Med vores perfekte beliggenhed er du midt i hjertet af Vendsyssel, hvilket giver dig en enestående chance for at udforske de utrolige mange oplevelser, denne del af Danmark har at byde på.

  Tag toget og oplev Skagen's unikke atmosfære og smukke landskaber. Kun 30 minutter væk venter kunst, kultur og de ikoniske Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Hop ombord på færgen for en dagstur til Læsø - en perle i Kattegat kendt for sin rolige atmosfære, smukke strande og historiske charme. Udforsk de charmerende byer Sæby og Lønstrup, der byder på hyggelige gader, lokale kunstnere og afslappende strande ved henholdsvis Østkysten og Vesterhavet.

  Efter en dag med eventyr, vender du tilbage til komforten på Hotel Jutlandia, hvor vi gør alt for at gøre dit ophold uforglemmeligt.

  Læs mere : Hotel Jutlandia
 • Hotel Lisboa

  4,01 km

  Hyggeligt og lyst familiedrevet hotel i den sydlige ende af Frederikshavn tæt ved råvildtet i Dyrehaven og det smukke Bangsbo-område. Masser af muligheder for at holde aktiv ferie, f.eks. fiskeri, ridning, golf og surfing. I restauranten serveres god mad fra det danske køkken.

  Læs mere : Hotel Lisboa
 • Aalbæk Badehotel

  16,89 km

  I feriebyen Ålbæk tæt ved Skagen ligger Aalbæk Badehotel. Det hyggelige og velholdte badehotel er et smukt udtryk for moderne opholdsstandarder og har 59 flotte værelser. Freden og roen er intakt i den lille by med havn og strand i gåafstand fra badehotellet. Charmerende på alle årstider.

  Læs mere : Aalbæk Badehotel
 • Hotel Phønix Hjørring

  29,55 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • Kompas Hotel Aalborg

  55,24 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • St. Binderup Kro

  97,13 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Amerika

  98,37 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Purhus Kro

  106,82 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Gjerrild Kro

  107,35 km

  Midt mellem Djurslands eventyrlige skove og Kattegat-kystens børnevenlige strande, ligger Hotel Gjerrild Kro. Der er kun 10 minutter til Grenå og 45 minutter til Randers Regnskov og Aarhus. Attraktionerne taler for sig selv, men naturen skal og bør opleves.

  Læs mere : Hotel Gjerrild Kro