Læsø Klitplantage

Læsø Klitplantage

Læsø Klitplantage

9940 Læsø

Foto: Læsø Turistbureau

Læsø Klitplantage

Foto: Læsø Turistbureau

Læsø Klitplantage

Læsø Klitplantage er ikke ret gammel. I 1930erne begyndte staten at plante arealer til med skovfyr og sitkagran. Der er rige muligheder for at opleve hvordan naturen udvikler sig i et så ungt skovområde. Der har tidligere været udstrakte fyrreskove på Læsø.

I plantagen kan du finde Læsøs brune bi i færd med at lave honning, og bevæger du dig ud til kysten kan du være heldig at spotte sæler fra strandkanten. I skoven er der rig mulighed for både at vandre og ride på islandske heste, og er du på jagt efter et sted at brede dit liggeunderlag ud eller tænde et bål, er det også i Læsø Klitplantage, at du finder områder til dette.

I Klitplantagen finder du:

Højsande:
Det er et absolut must at besøge Højsande, når du er i Læsø Klitplantage. Det er en kuperet klithede med spredte birk og ene. I klitplantagens østlige del. Trav hen over området og nå øens højeste punkt på 48 meter over havet. Når du står på toppen kan du se langt omkring. Træerne mod nord skiller sig, så du får et fantastisk kig til Kattegat.

Horneks Odde:
Traver du en tur ud til Horneks Odde, oplever du nordkystens mest fremtrædende odde. I stille vejr kan du være heldig at se sæler, der ligger og hygger sig på stenene i havet. Her er også et meget rigt fugleliv og et par oprindelige hummerhytter. Visit Læsø har taget initiativ til at opsætte 2 kikkerter nedenfor Hornekshuset.

Hvide Bakker:
Ved Hvide Bakker findes en af Læsøs dejligste badestrande. Udsigten mod Nordre Rønner fra de ret høje klitter her ved Hvide Bakker er formidabel.

Læsøstenen:
Lidt vest for Storedalsvej inde midt i Læsø Klitplantage finder du Læsøstenen. Den blev rejst på Skovens Dag i 1998 netop på det sted, hvor man mener, at Læsø steg op af havet for 3.000 år siden.

Skansen:
Ved Storedal få hundrede meter øst for parkeringspladsen ligger et imponerende fredet fortidsminde Skansen, hedder fæstningsanlægget, som formentlig flere hundrede år gammelt.

Badesøen:
Ved Badesøen kan du tilberede din mad over bålstedet. Du kan også overnatte i shelteret og vågne op til en skøn udsigt over den lille sø.

 

Læsø Klitplantage er forvaltet af Naturstyrelsen, og på deres hjemmeside kan du læse meget mere om området samt finde en digital guide til de forskellige områder i plantagen. Et kort over Klitplantagens forskellige vandre- og cykelruter samt ridestier finder du her.

Hoteller i nærheden af Læsø Klitplantage

 • Hotel Lisboa

  32,41 km

  Hyggeligt og lyst familiedrevet hotel i den sydlige ende af Frederikshavn tæt ved råvildtet i Dyrehaven og det smukke Bangsbo-område. Masser af muligheder for at holde aktiv ferie, f.eks. fiskeri, ridning, golf og surfing. I restauranten serveres god mad fra det danske køkken.

  Læs mere : Hotel Lisboa
 • Hotel Jutlandia

  32,52 km

  Velkommen til et fantastisk ophold på Hotel Jutlandia i hjertet af Frederikshavn! Med vores perfekte beliggenhed er du midt i hjertet af Vendsyssel, hvilket giver dig en enestående chance for at udforske de utrolige mange oplevelser, denne del af Danmark har at byde på.

  Tag toget og oplev Skagen's unikke atmosfære og smukke landskaber. Kun 30 minutter væk venter kunst, kultur og de ikoniske Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Hop ombord på færgen for en dagstur til Læsø - en perle i Kattegat kendt for sin rolige atmosfære, smukke strande og historiske charme. Udforsk de charmerende byer Sæby og Lønstrup, der byder på hyggelige gader, lokale kunstnere og afslappende strande ved henholdsvis Østkysten og Vesterhavet.

  Efter en dag med eventyr, vender du tilbage til komforten på Hotel Jutlandia, hvor vi gør alt for at gøre dit ophold uforglemmeligt.

  Læs mere : Hotel Jutlandia
 • Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

  32,76 km

  Herman Bang er et hotel beliggende i centrum af Frederikshavn, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære. Hotellet tilbyder bekvem og billig parkering samt faciliteter som et spa- og wellnesscenter samt en restaurant. Dette gør Herman Bang til det ideelle valg for dit næste ophold i Frederikshavn. Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel
 • Aalbæk Badehotel

  48,85 km

  I feriebyen Ålbæk tæt ved Skagen ligger Aalbæk Badehotel. Det hyggelige og velholdte badehotel er et smukt udtryk for moderne opholdsstandarder og har 59 flotte værelser. Freden og roen er intakt i den lille by med havn og strand i gåafstand fra badehotellet. Charmerende på alle årstider.

  Læs mere : Aalbæk Badehotel
 • Hotel Phønix Hjørring

  64,14 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • Kompas Hotel Aalborg

  70,51 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Hotel Gjerrild Kro

  88,96 km

  Midt mellem Djurslands eventyrlige skove og Kattegat-kystens børnevenlige strande, ligger Hotel Gjerrild Kro. Der er kun 10 minutter til Grenå og 45 minutter til Randers Regnskov og Aarhus. Attraktionerne taler for sig selv, men naturen skal og bør opleves.

  Læs mere : Hotel Gjerrild Kro
 • Hotel Amerika

  102,27 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Purhus Kro

  108,12 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • St. Binderup Kro

  108,59 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro