Langhøjen i Kettingskov

Foto: Andreas Wendelboe

Langdysse-i-skovbryn-Blomeskobbel-luftfoto2

Foto: Dennis Bruun

Langdysse-i-skovbryn-Blomeskobbel

Den sagnomspundne langhøj, hvor sagnet er sandt!

Ofte hører man myter og sagn om gravhøje, hvor de underjordiske leder mennesker i fordærv eller bringer dem i ulykke.

Om der har været underjordiske på spil ved langhøjen i Kettingskov vides ikke med sikkerhed, men et gammelt sagn fortæller at en bonde der ville hente sten ved en lokal gravhøj væltede med læsset og omkom. Overtroen blandt de andre beboere i området førte til, at ingen turde hente de kløvede sten.

I forbindelse med et lokalprojekt, hvor der er opført en stendysseskulptur ved Østkystvejen, har Kettingskov Landsbylaug også fritlagt en af de lokale langhøje for træer og krat og det viser sig at der ligger en stak kløvede sten ved højen - så historien er ganske vist!

Ved gravhøjen er opsat et fint skilt med fortællingen om den uheldige bonde og du kan læse om metoder til stenflækning samt se de skæbnesvangre sten.

Langhøjen fra Stenalderen (3950-2801 f.Kr.) ligger mellem marken og skovbrynet af Blomeskobbel og parkering er muligt i skovkanten, hvor du kan køre ind ad vejen Blommeskobbel og til højre ad grusvejen. Herfra fortsættes ca. 250 meter til fods ad skovvejen i retning af kysten, til en lille sti som fører dig til venstre ud af skoven. 

Efter et besøg ved langhøjen, kan du gå tilbage i skoven og fortsætte ca. 250 meter videre i retning mod kysten til Nordens største samling af gravhøje.

Hoteller i nærheden af Langhøjen i Kettingskov

 • Hotel 6400

  13,95 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange oplevelser og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  15,3 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  22,18 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Benniksgaard Hotel

  30,61 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Kokkene tilbereder aftenens menu med udgangspunkt i gamle traditioner, men tilpasset nutidens smagsløg.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • Brobyværk Kro

  34,41 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Bov Kro

  43,08 km

  Bov Kro kombinerer på fornemste vis historisk atmosfære og moderne komfort. Kroens restaurant byder på traditionelle og nye nordiske gastronomiske oplevelser. De kulinariske lækkerier kreeres i et moderne køkken hvor der også bliver bagt og syltet. Kroen er et godt udgangspunkt for ture i grænselandet og til Flensborg.

  Læs mere : Bov Kro
 • Hotel Røde-Kro

  44,95 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Røde-Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  53,29 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  54,17 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  54,48 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference