Limfjorden

Limfjorden

Limfjorden

7830 Vinderup

Foto: Destination Nordvestkysten

Lemvig Havn

Foto: Destination Nordvestkysten

Lemvig Havn

Ved Limfjorden leves livet i pagt med det storslåede fjordlandskab og de imponerende udsigter. 

De natur- og kulturhistorisk interesserede kan dykke ned i limfjordsområdets mange kulturskatte, for eksempel ved Doverodde på Thy, som var en vigtig handelsplads med korn- og kvæghandel og en ugentlig afgang til London i 1800-tallet. I dag rummer stedet et spændende oplevelsescenter. Fra siloen får du en storslået udsigt over stedet og Limfjorden.

Limfjordsbyerne Lemvig og Thisted byder på hyggelige havnemiljøer med liv på og ved havnen og et aktivt handelsliv i byens gågade.

Besøg den hyggelige Handbjerg Marina – og tag bare børnene med! Her er badestrand, legeplads, sansesti, shelters, restaurant og iskiosk samt mulighed for at leje havkajakker, fiskenet og krabbestænger om sommeren. 

De travle småfærger sejler lokale og turister frem og tilbage mellem Limfjordens øer og fastlandet og er en oplevelse i sig selv.

Limfjorden er kendt for sine skaldyr. Der er kort fra fjord til bord i Limfjorden, som både har østers og muslinger i verdensklasse. Og glem ikke de berømte limfjordshummere. 

Hvert år i uge 37 kan du nyde det betagende syn af gamle træskibe, der glider hen over vandet på deres tur ”Limfjorden Rundt”, når de besøger Løgstør, Thisted, Struer, Nykøbing Mors, Fur og Skive. Når de lægger til kaj, modtages de af begejstrede tilskuere, som kan få lov til at gå ombord og få et indblik i livet ombord med tovværk og tjære.

 

 

 

 

 

Hoteller i nærheden af Limfjorden

 • Grand Hotel Struer

  7,72 km

  Grand Hotel Struer er et moderne hotel, som vogter de gamle dyder, og gæsten er naturligt i centrum. Hotellet ligger midt i Struer ved gågade og Limfjordens største marina og er et godt udgangspunkt, når det spændende Limfjordsland skal udforskes. Der er kun 35 km til det brusende Vesterhav.

  Læs mere : Grand Hotel Struer
 • Hotel Royal - SDH Partner Hotel

  15,05 km

  Hotellet ligger i gåafstand fra et væld af shoppingmuligheder. Værelserne har en betagende udsigt over byens centrum, floden Stora og det nye Musikteater. Hotel Royal Holstebro tilbyder en bred vifte af opholdsmuligheder, herunder golfophold og kulturophold, der kan tilpasses efter gæsternes præferencer.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Royal - SDH Partner Hotel
 • Tambohus Kro & Badehotel

  19,05 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Hotel Pinenhus

  30,47 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Sallingsund Færgekro

  31,18 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Hotel Thinggaard

  35,46 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Aiden, Herning - SDH Partner Hotel

  37,88 km

  Hotel Aiden byder velkommen til dem, der kan lide at rejse enkelt og afslappet. Hotellet leverer den optimale kombination af værdi og komfort, der opfylder nutidens rejsendes forventninger. Hotellet arbejder stærkt på at være i front blandt overnatningsvirksomheder med teknologiske løsninger.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Aiden, Herning - SDH Partner Hotel
 • Herning City Hotel

  41,18 km

  Herning City Hotel ligger perfekt for dig, der vil aflægge ”hedens hovedstad” Herning et besøg – uanset om formålet er for at holde fri fra hverdagen i et par dage, at besøge en udstilling på byens spændende kunstmuseer eller få en dejlig madoplevelse på den kendte Brdr. Price restaurant.

  Læs mere : Herning City Hotel
 • Hotel Eyde - SDH Partner Hotel

  41,32 km

  Hotel Eyde er et unikt hotel med en rig historie, der går helt tilbage til 1839. Kvalitet er det afgørende element hos os, og vi stræber altid efter at skabe den bedste madoplevelse ved at lave alt fra bunden. Hotellet er placeret centralt og bekvemmeligt i Herning, og du har derfor indre by som udgangspunkt.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Eyde - SDH Partner Hotel
 • Palads Hotel Viborg

  42,1 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg