Løkken Redningshus

Gå i historiens spor

Redningsstationen i Løkken er oprettet samtidig med redningsvæsnet i 1852. Der har været flere redningsstationer i byen, denne er bygget i 1937. Mange søfolk er reddet herfra, men en af de redningsaktioner byen husker mest er "Redningsbådens Forlis"

En ulykke indtraf Løkken d. 9. juni 1929, som kastede en stor sorg over indbyggerne til følge. På denne dag var to fiskerbåde fanget af en storm, og da blev redningsbåden med 12 reddere sat i vandet, for at komme fiskerne til undsætning, skete det mindst tænkelig. Det lykkedes fiskerne at komme i land, men da en stor uventede bølge ramte redningsfolket, kæntrede redningsbåden. En af de som var i bekneb, Fisker Oscar Damgaard, sejlede ud igen for at redde mandskabet. Som følge af ulykken blev redningskorpset flyttet til hvor redningsstationen står i dag, for enden af Ndr. Strandvej ved stranden.

Efter den tragiske hændelse, besluttede man at det var nødvendigt at redningsstationen lå mere tilgængeligt til vandkanten. I 1937 fik den nye redningsstation adresse på Ndr. Strandvej, hvor det før lå på Sdr. Strandvej.

Stationen blev nedlagt i 1973 og blev i 1992 indrettet som museum.

Efter redningskorpset forlod stationen på Sdr. Strandvej har bygningen haft mange andre formål. Mange husker bygning som det tidligere fiskeauktionshus, Peter Bådsmand og i dag restauranten og livstilsbutikken Huset HAVS.  

Se også arrangementer på Kystfiskerimuseet i vores begivenhedskalender. Her arrangerer museets frivillige i samarbejde med miljøstyrelsen åbent hus arrangementer og miljødage, "Fangst i Brændingen".

Opdateret af:
VisitNordvestkysten, Løkken info@visitnordvestkysten.dk
VisitNordvestkysten, Løkken