Løkken Redningshus

Foto: Løkken Turistbureau

Løkken Redningshus

Foto: Løkken Turistbureau

Løkken Redningshus

Foto: Løkken Turistbureau

Løkken Redningshus

Redningsstationen i Løkken er oprettet samtidig med redningsvæsnet i 1852. Der har været flere redningsstationer i byen, denne er bygget i 1937. Mange søfolk er reddet herfra, men en af de redningsaktioner byen husker mest er "Redningsbådens Forlis"

En ulykke indtraf Løkken d. 9. juni 1929, som kastede en stor sorg over indbyggerne til følge. På denne dag var to fiskerbåde fanget af en storm, og da blev redningsbåden med 12 reddere sat i vandet, for at komme fiskerne til undsætning, skete det mindst tænkelig. Det lykkedes fiskerne at komme i land, men da en stor uventede bølge ramte redningsfolket, kæntrede redningsbåden. En af de som var i bekneb, Fisker Oscar Damgaard, sejlede ud igen for at redde mandskabet. Som følge af ulykken blev redningskorpset flyttet til hvor redningsstationen står i dag, for enden af Ndr. Strandvej ved stranden.

Efter den tragiske hændelse, besluttede man at det var nødvendigt at redningsstationen lå mere tilgængeligt til vandkanten. I 1937 fik den nye redningsstation adresse på Ndr. Strandvej, hvor det før lå på Sdr. Strandvej.

Stationen blev nedlagt i 1973 og blev i 1992 indrettet som museum.

Efter redningskorpset forlod stationen på Sdr. Strandvej har bygningen haft mange andre formål. Mange husker bygning som det tidligere fiskeauktionshus, Peter Bådsmand og i dag restauranten og livstilsbutikken Huset HAVS.  

Se også arrangementer på Kystfiskerimuseet i vores begivenhedskalender. Her arrangerer museets frivillige i samarbejde med miljøstyrelsen åbent hus arrangementer og miljødage, "Fangst i Brændingen".

Hoteller i nærheden af Løkken Redningshus

 • Hotel Phønix Hjørring

  19,15 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • Kompas Hotel Aalborg

  38,83 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Aalbæk Badehotel

  48,83 km

  I feriebyen Ålbæk tæt ved Skagen ligger Aalbæk Badehotel. Det hyggelige og velholdte badehotel er et smukt udtryk for moderne opholdsstandarder og har 59 flotte værelser. Freden og roen er intakt i den lille by med havn og strand i gåafstand fra badehotellet. Charmerende på alle årstider.

  Læs mere : Aalbæk Badehotel
 • Hotel Lisboa

  49,03 km

  Hyggeligt og lyst familiedrevet hotel i den sydlige ende af Frederikshavn tæt ved råvildtet i Dyrehaven og det smukke Bangsbo-område. Masser af muligheder for at holde aktiv ferie, f.eks. fiskeri, ridning, golf og surfing. I restauranten serveres god mad fra det danske køkken.

  Læs mere : Hotel Lisboa
 • Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

  50,13 km

  Herman Bang er et hotel beliggende i centrum af Frederikshavn, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære. Hotellet tilbyder bekvem og billig parkering samt faciliteter som et spa- og wellnesscenter samt en restaurant. Dette gør Herman Bang til det ideelle valg for dit næste ophold i Frederikshavn. Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel
 • Hotel Jutlandia

  50,18 km

  Velkommen til et fantastisk ophold på Hotel Jutlandia i hjertet af Frederikshavn! Med vores perfekte beliggenhed er du midt i hjertet af Vendsyssel, hvilket giver dig en enestående chance for at udforske de utrolige mange oplevelser, denne del af Danmark har at byde på.

  Tag toget og oplev Skagen's unikke atmosfære og smukke landskaber. Kun 30 minutter væk venter kunst, kultur og de ikoniske Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Hop ombord på færgen for en dagstur til Læsø - en perle i Kattegat kendt for sin rolige atmosfære, smukke strande og historiske charme. Udforsk de charmerende byer Sæby og Lønstrup, der byder på hyggelige gader, lokale kunstnere og afslappende strande ved henholdsvis Østkysten og Vesterhavet.

  Efter en dag med eventyr, vender du tilbage til komforten på Hotel Jutlandia, hvor vi gør alt for at gøre dit ophold uforglemmeligt.

  Læs mere : Hotel Jutlandia
 • St. Binderup Kro

  71,29 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Thisted

  77,38 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Hotel Amerika

  82,64 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Sallingsund Færgekro

  86,99 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro