Holsted

Holsted

Vestergade 1

6670 Holsted

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Glasmosaik i Holsted Kirke

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Sporet ved Holsted Å

Foto: Holsted Skoleplantage

Holsted Skoleplantage

Holsted by fortæller historien om transportudviklingen i den sydlige del af Jylland. Helt tilbage fra studedriften på den gamle Drivvej har området haft betydning.

Det oprindelige Holsted ligger centreret rundt om den gamle postgård, den gamle mølle og tinghuset fra 1845, der alle ligger langs Holsted Å. Placeringen af tinghuset markerede starten på byens betydning som administrativt centrum. Den gamle kirke i Holsted har en smuk glasmosaikrude udført af den lokale kunstner, Kræsten Iversen, som senere blev professor på Kunstakademiet. Den lokale kunstgruppe har taget initiativ til at forskønne byens viadukt.

Da jernbanen åbnede i 1874, blev stationen placeret ca. 2½ km syd for det gamle Holsted. Dermed voksede en ny by op rundt om stationen. En ny kirke, Skt. Peders kirke, blev bygget. Ved stationsbyen ligger også Galleri 46 og Sydjysk Kunstforening, som kan besøges. Bliver man lækkersulten, kan Kageriet anbefales. Arkitektonisk er stationsbyen præget af Bedre Byggeskik med monumentale bygninger fra 1920’erne. Der er dagligvarebutikker både i den oprindelige landsby og i stationsbyen.

De to byområder bindes i dag blandt andet sammen af det nye idræts- og kulturcenter; Medius, hvor også biblioteket ligger. Medius er udgangspunkt for byens Kløverstier, som bl.a. viser vej til sø og bæk, til det idylliske område omkring Holsted Å og til Skoleskoven, som er startet af en gruppe lokale ildsjæle.

Et nyere område af Holsted ligger omkring motorvejen mod nord. Her er opstået et nyt industrikvarter; hvor et af de mest moderne slagterier i landet ligger.

Hoteller i nærheden af Holsted

 • Hotel Hovborg Kro

  10,65 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Gram Slotskro

  25,65 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Hotel Hedemarken

  26,98 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Refborg Hotel Billund

  27,25 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Svanen Billund

  27,75 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Sdr.Omme Kro

  36,39 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Billum Kro

  38,66 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro
 • Tyrstrup Kro

  38,72 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  44,5 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Agerskov Kro

  44,55 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro