Nislevgård

Nislevgård

Nislevvej 11

5450 Otterup

Telefon: 64821264

Foto: Casper Hansen

Nislevgaards hovedbygning

Foto: Ole Grost

Nislevgaard set fra haven med skulpturen foran

Foto: Casper Hansen

Nislevgaards hovedbygning og en sidebygning i bindingsværk

Nislevgård er en gammel herregård på Nordfyn. Herregården blev nævnt som Nislevgaard første gang i 1581, da Odenses borgmester Hans Mule købte den af Kronen.

Hans Mule blev adlet af kongen i 1591, og siden blev herregården udvidet flere gange.

Nislevgård har været ejet af flere adelsslægter.

Det var ejeren Christoffer Clausen Sehestedt, som i 1689 fik udvidet herregårdens marker ved at nedlægge landsbyen Nislev – alle gårdene blev revet ned, og jorderne lagt ind under herregårdens egne marker. Nislevgård fortsatte som avlsgård under slægten Sehestedt Juul, der valgte at bo på Ravnholt Gods, der ligger i Nyborg Kommune.

Hovedbygningen var dengang af bindingsværk. Den blev nedrevet for at give plads til den nuværende hovedbygning fra 1895, der er opført i rød mursten med sokkel i tilhuggede kampesten.

I 1925 solgte Sehested Juul-familien Nislevgård. Det skyldes Lensafløsningslovens (1919) bestemmelser. Ifølge disse skulle betales en afgift til staten, og der skulle afgives jord til udstykning af husmandsbrug.  Hele Nislevgård blev udstykket for at undgå udstykninger fra andre af slægtens ejendomme.

Markerne blev udstykket til 45 husmandsbrug og 13 tillægsparceller, og på den måde genopstod landsbyen Nislev.

Selve bygningen blev brugt som spædbørnshjem. Fra 1980 har Nislevgård været efterskole.

Hoteller i nærheden af Nislevgård

 • Munkebo Kro

  12,26 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Frederik VI's Hotel

  12,65 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  14,22 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Tornøes Hotel

  18,55 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  26,11 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Brobyværk Kro

  32,05 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  42,19 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  43,83 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  47,68 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Jørgensens Hotel

  51,82 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel