Otterup Geværfabrik

Gå i historiens spor

Otterup Geværfabrik blev grundlagt af skytten Hans Schultz i 1889. Han var udlært trædrejer og havde arbejdet med forbedringen af geværer i hærens laboratorium. Folk fra hele landet begyndte at sende geværer til reparation og ombygning i Otterup, og i 1904 startede Hans Schultz eget bøssemagerværksted.

Schultz og Larsen Geværfabrik

I 1916 indgik han partnerskab med sin svigersøn Niels Larsen, og de købte et foderstoflager ved jernbanestationen i Otterup. Herfra producerede den ny fabrik Schultz og Larsen Geværfabrik håndlavede geværer til hele verden. Hans Schultz og Niels Larsen var selv dygtige skytter, og Niels Larsen vandt både guld- og sølvmedalje ved OL i 1920.

De håndlavede geværer var populære blandt feinschmeckere og eksperter i hele verden, men da alt var håndlavet, betød det en meget lang produktionstid og store produktionsomkostninger. Derfor måtte geværfabrikken i Otterup lukke i 1994. Men de antikke geværer er stadig meget efterspurgte.

Geværfabrikken i Otterup i dag

I dag er Otterup Geværfabrik stadig en imponerende bygning med flotte, industrielle haller. Her er der plads til kunstudstillinger, koncerter og møder. I juni-august 2021 var Otterup Geværfabrik ramme om den flotte udstilling KVIUM COLLECTED - en samlers passion.

I 2019 lagde Geværfabrikken plads til en stor retrospektiv udstilling af Ole Ahlbergs værker.

Bygningen bliver renoveret i løbet af 2020-2022.

Parkering

Der er en stor parkeringsplads ved Otterup Geværfabrik, der også ligger tæt på smukke grønne områder som Otterup Byskov og kun 10 minutters kørsel fra Hasmark Strand.

Opdateret af:
VisitNordfyn info@visitnordfyn.dk
VisitNordfyn