Porten

Porten

Kirkegårds Alle 6

5300 Kerteminde

Foto: Emil Andresen

.

Skulpturen står ved Kertemindes Ny Kirkegård, hvor den blev afsløret i forbindelse med nyanlægget af Kirkegårds Allé i april 2014.

”Porten” er jo symbol for overgang og transformation, men der ligger mange tolkningslag i det, fortalte Per Ahlmann til Fyens Stiftstidende. – Det handler nok meget om, hvad man selv er fyldt af i forvejen - for nogle er den meget natur, for andre meget kropsligt, siger Per Ahlmann, der har lavet skulpturen efter at have mødt kirkegårdsleder Ulrik Christiansen og på baggrund af et projekt, keramikeren havde skitserne liggende til.

Per Ahlmann har lavet én anden skulptur til en kirkegård, og så har han lavet enkelte gravsten i keramik. - Det er ret specielt. Jeg har vel lavet cirka 15 keramikgravsten, som står rundt omkring i landet. Men det er noget, jeg arbejder på at udvikle – for keramikken giver mulighed for at bruge mere tid på formgivning og farverne. Og det er meget specielt at være med til, siger kunstneren.

Kunstner Per Ahlmann

Per Ahlmann, født 1965, kan betegnes som en keramisk skulptør, der opererer i meget nær forbindelse med sit materiale. Han fremstiller værker, der forener det konkrete med det abstrakte – skulpturer der blot og bart er skulptur.

Per Ahlmann er uddannet fra Danmarks Designskole i 1995 og har gennem hele sin karriere arbejdet hen imod sit karakteristiske udtryk, der forener konkret med abstrakt, materiale med koncept og håndværk med kunst.

En skulptur er ifølge Per Ahlmann lykkedes, når den virker som en gengivelse af noget man burde genkende, men alligvel er helt abstrakt. At skulpturen kan fremkalde denne fornemmelse bygger blandt andet på en form for selvfølgelighed, som skal være til stede i sammenstillingen og overgangene mellem skulpturens delelementer. Desuden er det et særkende hos Ahlmann, at det specifikt er keramikkens potentiale som skulpturmateriale, der driver ham.

Hoteller i nærheden af Porten

 • Tornøes Hotel

  0,48 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  6,37 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  18,43 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  25,49 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Brobyværk Kro

  35,35 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  42,3 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  47,6 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  60,26 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  61,97 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Jørgensens Hotel

  68,26 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel