Rigets Hovedstrøg

Foto: Linda Jarnborg

Rigets Hovedstrøg ikonflise

Foto: Linda Jarnborg

Rigets Hovedstrøg Infoskilt

Foto: Østfyns Museer

Rigets Hovedstrøg ikonflise

Hvornår går du på Rigets Hovedstrøg?
Vejforløbet der udgør Rigets Hovedstrøg starter (eller slutter) ved Kongens Skibsbro ved havnen, fører videre op af Adelgade for at dreje til venstre ved Vor Frue Kirke og forsætter ned ad Kongegade. For enden af Kongegade kan man enten fortsætte lige ud – eller dreje til højre af Korsgade. Forsætter man ligeud af Kongegade, kommer man til det lille torv foran Borgmestergården (der i dag er museum), hvorfra man ikke kan undgå at se kongeslottet. Tager man vejen ad Korsgade, kommer man tværs over Torvet (Christians 3.s tidligere turneringplads) forbi slottet, og rammer så Stendamsgade og forsætter ind gennem landporten til Lindealléen.

Bronzefliser markerer den vigtige rute
På Rigets hovedstrøg har tusinder rejsende sat deres spor, hvad enten de har bevæget sig fra øst til vest- eller omvendt, om de har været til fods, til hest, i vogn – eller senere i bil. Derfor skal bronzefliser med forskellige motiver fortælle om de begivenheder, der knytter sig byen og dens historie. Forløbet fra Kongens Skibsbro til Ravelinsvej er ca. 1. km. Der er lagt fliser for hver 4. meter i en fast rytme, der varierer mellem ikonfliser, motivfliser og store oversigtskort. Fliserne skal sammen danne en rød tråd gennem Nyborg og synliggøre Rigets Hovedstrøg.

Du kan læse mere om Rigets Hovedstrøg og se billeder af bronzefliserne på Nyborgslot.dk

Hoteller i nærheden af Rigets Hovedstrøg

 • Tornøes Hotel

  17,68 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  22,06 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  26,12 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Brobyværk Kro

  34,47 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Frederik VI's Hotel

  35,79 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  40,84 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  52,8 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  68,78 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  73,36 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel 6400

  76,65 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400