Romsø

Foto: Hverringe Gods

.

Foto: Hverringe Gods

Romsøs unikke og smukke natur.

Foto: Hverringe Gods

.

På Romsø er der skøn natur med smukke søer, et fyrtårn, en jagthytte, et rigt dyreliv og fremfor alt ingen biler.

Romsø kan besøges, men bør besøges med den rette ånd

Øen er ikke en turistattraktion, som man betragter og oplever ”udefra”. Tværtimod vil Romsø, hvis man er ”modtagelig”, påvirke mentalt og sætte sindet i bevægelse.

Der er så mange steder, man kan blive underholdt og få en engangsoplevelse. Sådan er det ikke på Romsø. Der sker i princippet ingenting – der er ingen badestrand, ingen kaffe, is og pølser, ingen offentlige toiletter, flisebelægninger eller service. Og der er heller ingen garanti for godt vejr.

På Romsø sker der ikke meget, som vores krybdyrhjerne ikke har erfaret tidligere, eller noget, som man ikke har set eller ville kunne se andre steder i verden.

Men autenticiteten og uforstyrretheden er enestående. Øen bør respekteres og mødes på dens betingelser og med det formål eller lades i fred, hvis man egentlig søger noget helt andet.

Hverringe Gods har ansvaret for Romsø

I Hverringes bæredygtige drift indgår, at godset tager ansvar for en ansvarlig tilgængelighed på naturens præmisser. Øen bør ikke blive et traditionelt turistudflugtsmål. Derfor har godset pålagt sig selv en begrænsning i antal besøgende, udover den begrænsning der ligger i fuglenes yngleperiode.

Sejlads til Romsø

Der sejles kun fast 2 gange om ugen i sommerhalvåret, og derudover kan båden i begrænset omfang chartres til besøg, men bådføreren sikrer, at der maksimalt årligt sejles 3000 besøgende til øen, og at disse besøg fordeles med et tilstrækkeligt hensyn til øen.

Fra 1. april til 31. august er det muligt at tage med Romsøbåden på dagstur til Romsø.

Klik her for mere info på Romsøs hjemmeside

Hoteller i nærheden af Romsø

 • Tornøes Hotel

  0,14 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  6,71 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  18,54 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  25,75 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Brobyværk Kro

  35,29 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  42,6 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  47,41 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  60,66 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  62,42 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Jørgensens Hotel

  68,76 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel