Samsø Naturskole

Foto: VisitSamsø

Samsø Naturskole (1)

Foto: VisitSamsø

Samsø Naturskole (4)

Foto: VisitSamsø

Samsø Naturskole (2)

Samsø Naturskole er center for naturvejledning på Samsø. Samsø Naturskole har en fantastisk beliggenhed lige ned til Stavns Fjord og med kun få hundrede meter fra Langør Havn. Naturskolens medarbejdere har stor faglig viden om naturen på Samsø og tilbyder aktiviteter for alle aldersgrupper.

I sommermånederne tilbydes aktiviteter og ture for alle interesserede. Det er gratis at deltage, og der en ikke tilmelding.

Undervisningsforløb kan tilrettelægges og tilpasses alle faglige niveauer fra yngste til ældste klassetrin samt de gymnasiale uddannelser.
Kontakt naturskolen i god tid, så vi kan forberede jeres besøg bedst muligt.

I naturskolens undervisningslokale er der plads til 30 personer. Her kan man benytte projektor, PC med trådløs internetadgang, mikroskop, stereolupper og der er adgang til naturskolens fagbibliotek.

Naturskolen er åben for besøgende hele året.

Formålet med naturskolens aktiviteter er at give deltagerne gode og tankevækkende oplevelser og en øget viden om og forståelse for naturens sammenhænge. Derfor foregår aktiviteterne mest udendørs – og gerne med en høj deltageraktivitet.

Samsø Naturskole hører under Samsø Kommunes Naturafdeling, der også er ansvarlig for pleje af naturområder og fortidsminder, vedligeholdelse af stier m.m. I naturplejen benyttes får til afgræsning af overdrev og strandenge, og naturafdelingen råder over en besætning på ca. 180 får og væddere med en årlig produktion på ca. 150 lam.

Åbningstider:
Juni – august: Se Naturskolens arrangementerne på Samsø Kalenderen her
Resten af året efter aftale

Priser:
Offentlige aktiviteter er gratis. For grupper opkræves gebyr på fra 400 – 600 kr. i timen.

Hoteller i nærheden af Samsø Naturskole

 • Hotel Oasia Aarhus

  37,56 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Kaløvig Badehotel

  40,84 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel
 • Hotel Skanderborghus

  45,72 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Jørgensens Hotel

  49,63 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Montra Hotel Sabro Kro

  50,75 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Munkebo Kro

  51,4 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  52,01 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Nørre Vissing Kro

  54,08 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Låsby Kro

  57,79 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Frederik VI's Hotel

  59,97 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel