Slotved Skov ved Sindal

Slotved Skov ved Sindal

Sindal

9870 Sindal

Foto: Turismeudvikling Hjørring

Slotved Skov ved Sindal

Foto: Turismeudvikling Hjørring

Slotved Skov ved Sindal

Bøgetræerne er sandsynligvis en speciel ”vendsysselbøg” som har vokset i skoven altid. De ældste af bøgene menes at være mere end 200 år gamle. Bakkerne i skoven er gennemskåret af et utal af dybe smeltevandsrender dannet efter den sidste istid. I skoven findes et velbevaret system af gamle hulveje, der viser, at der tidligere har været en livlig trafik igennem skoven. Området var tidligere en del af landevejen mellem Hjørring og Frederikshavn. Nord for Astrupvej kan man se to parallelle langdysser fra yngre stenalder for 6000-7000 år siden, lidt øst for er der to rundhøje fra oldtiden.

Den sydlige del af skoven har siden 1972 været indrettet som dyrehave. Der er et udkigstårn ved den store åbne græsslette, herfra kan man måske se dådyrene, når de kommer ud af skoven for at æde. Her er også mulighed for at spise sin medbragte mad ved områdets borde og bænke. De mange gamle bøgetræer giver desuden et rigt fugle- og dyreliv, især for hulerugende fugle som spætter, ugler og hulduer.

På vej mod Astrup i udkanten af skoven findes Kræmmerens bøg og Kræmmerens dal. Der er et sagn, der fortæller om en kræmmer, der blev slået ihjel og når folk senere kom forbi, kastede de en gren ved træets fod for at beskytte sig mod ondskab. Slangegangen er en gammel betegnelse for de snoede stier fra langdysserne til dansepladsen eller festpladsen, som pladsen i dag kaldes. Tidligere var dette et sted, hvor handlende mødtes og festede.

Vagthøj ligger på bakkerne nord for festpladsen i Slotved Skov. Her er der spor efter gamle hulveje. Mod vest ligger statens fredede arealer med gravhøj og Rævebakken. Vagthøj er 63 meter over havet høj og kan bestiges ad en afmærket sti gennem kløfter og gammel bøgeskov. På vejen passerer du de hellige bøge.

Fra 2015 og fremad skal Slotved Skov udvides fra 46 ha til 142 ha. Der vil blive etableret nye stier og andre faciliteter. Cykelrute Tolne/Asdal ruten fører igennem Slotved Skov. I folderen Stier i Sindal kan du få inspiration til vandreture i området.

Slotved skov er også blevet udvidet med et nyt dyrehegn, hvor der i 2018 blev indsat krondyr fra Jægersborg Dyrehave. Derved er Slotved Dyrehave blevet Danmarks anden største statsejet dyrehave. 

Læs mere om skovrejsningsprojektet på Naturstyrelsens hjemmeside.

Hoteller i nærheden af Slotved Skov ved Sindal

 • Hotel Phønix Hjørring

  11,06 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • Aalbæk Badehotel

  19,7 km

  I feriebyen Ålbæk tæt ved Skagen ligger Aalbæk Badehotel. Det hyggelige og velholdte badehotel er et smukt udtryk for moderne opholdsstandarder og har 59 flotte værelser. Freden og roen er intakt i den lille by med havn og strand i gåafstand fra badehotellet. Charmerende på alle årstider.

  Læs mere : Aalbæk Badehotel
 • Hotel Lisboa

  22,15 km

  Hyggeligt og lyst familiedrevet hotel i den sydlige ende af Frederikshavn tæt ved råvildtet i Dyrehaven og det smukke Bangsbo-område. Masser af muligheder for at holde aktiv ferie, f.eks. fiskeri, ridning, golf og surfing. I restauranten serveres god mad fra det danske køkken.

  Læs mere : Hotel Lisboa
 • Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

  22,4 km

  Herman Bang er et hotel beliggende i centrum af Frederikshavn, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære. Hotellet tilbyder bekvem og billig parkering samt faciliteter som et spa- og wellnesscenter samt en restaurant. Dette gør Herman Bang til det ideelle valg for dit næste ophold i Frederikshavn. Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel
 • Hotel Jutlandia

  22,55 km

  Velkommen til et fantastisk ophold på Hotel Jutlandia i hjertet af Frederikshavn! Med vores perfekte beliggenhed er du midt i hjertet af Vendsyssel, hvilket giver dig en enestående chance for at udforske de utrolige mange oplevelser, denne del af Danmark har at byde på.

  Tag toget og oplev Skagen's unikke atmosfære og smukke landskaber. Kun 30 minutter væk venter kunst, kultur og de ikoniske Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Hop ombord på færgen for en dagstur til Læsø - en perle i Kattegat kendt for sin rolige atmosfære, smukke strande og historiske charme. Udforsk de charmerende byer Sæby og Lønstrup, der byder på hyggelige gader, lokale kunstnere og afslappende strande ved henholdsvis Østkysten og Vesterhavet.

  Efter en dag med eventyr, vender du tilbage til komforten på Hotel Jutlandia, hvor vi gør alt for at gøre dit ophold uforglemmeligt.

  Læs mere : Hotel Jutlandia
 • Kompas Hotel Aalborg

  49,84 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • St. Binderup Kro

  90,44 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Amerika

  95,84 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Purhus Kro

  105,27 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Thisted

  106,55 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted