Sottrup Kirke

Foto: Kim Toft Jørgensen

Sottrup Kirke

Sottrup Kirke er opført i 1200-tallet og har i dag et højt, gotisk tårn med talrige murankre og kraftige støttepiller, som blev tilføjet i 1650. Det oprindelige kirketårn måtte erstattes af et fritstående klokkehus i 1666, da tårnets konstruktion var for svag og det var blevet uforsvarligt at ringe med den store klokke.

Efter opførelsen af et nyt tårn i starten af 1860erne, blev klokkehuset solgt til nedbrydning i 1863. Foruden den gamle klokke fra 1656 (genstøbt i 1829), har kirken en genforeningsklokke som erstatning for den klokke der blev konfiskeret og omstøbt til krigsmateriel under 1. Verdenskrig. Orgelet fra 1844 måtte have nye facadepiber efter 1. Verdenskrig, da de originale tinpiber blev inddraget

Den 2. april 1864 blev alle sognets beboere kaldt til en særlig ”gudstjeneste” af den Preusiske hær, her blev de sat under bevogtning for at forhindre, at danskerne blev advaret om en planlagt overgang til Als, ved brug af pontonbroer og både mellem Ballebro og Hardeshøj – dårligt vejr forhindrede dog gennemførelsen.

Under en totalrenovation af tårn og spir i 2006, genfinder man Guldringen i den gamle tagkonstruktion og får den genindsat – dette gør at det på afstand ser det ud som om at den øverste del svæver.  

Mindelunden i kirkegårdens vestlige del har mindesmærker for både danske og prøjsiske soldater. En sten sat for 27 danske soldater faldet i 1. Slesvigske Krig d. 6. april 1849 samt en sten sat for 4 prøjsiske soldater faldet samme dag og år. Jernkors sat for prøjsiske soldater faldet under overgangen til Als d. 29. juni 1864 samt kors sat for prøjsiske soldater der døde under kampen om Als eller efterfølgende af deres kvæstelser. Mindesten for 48 unge mænd fra Sottrup Sogn som faldt under 1. Verdenskrig og en grænsegendarm som døde i koncentrationslejr under 2. Verdenskrig. 

Kirken har ikke faste åbningstider, men er der gravere på kirkegården kan de være behjælpelige med at åbne.

Hoteller i nærheden af Sottrup Kirke

 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  7,72 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel 6400

  9,32 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Benniksgaard Hotel

  12 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • Bov Kro

  24,05 km

  Bov Kro kombinerer på fornemste vis historisk atmosfære og moderne komfort. Kroens restaurant byder på traditionelle og nye nordiske gastronomiske oplevelser. De kulinariske lækkerier kreeres i et moderne køkken hvor der også bliver bagt og syltet. Kroen er et godt udgangspunkt for ture i grænselandet og til Flensborg.

  Læs mere : Bov Kro
 • Hotel Rode-Kro

  26,59 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Rode-Kro
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  40,08 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Agerskov Kro

  41,13 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • Brobyværk Kro

  47,77 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Tyrstrup Kro

  47,89 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Hotel Tønderhus

  52,72 km

  I centrum af Marskens hovedstad ligger Hotel Tønderhus. Én af hotellets stolte traditioner er at kræse om gæsterne fra første færd. I den hyggelige restaurant serveres velvære med et glimt i øjet. Tønder er et naturligt udgangspunkt for store oplevelser, f.eks. Sort Sol i det barske marskland.

  Læs mere : Hotel Tønderhus