Springkilden

Foto: RebildPorten

Springkilden

Foto: RebildPorten

Springkilden 1

Foto: RebildPorten

Springkilden gemt bag buske

Springkilden findes i Rold Vesterskov i bunden af Lindenborg Ådal. Man kører gennem Rold Skov ad rute 180 og parkerer ved p-pladsen i vestsiden af vejen på Tveden, som er det store, dyrkede areal midt i skoven. P-pladsen ligger tæt på grænsen mellem Rebild og Mariagerfjord kommuner.

Herfra går der en grusvej ind mod vest. Allerede efter nogle få meter deler vejen sig. Her skal man gå til højre. 300 meter længere fremme når man til skoven og fortsætter ad grusvejen - lige ud og nedad, nedad, og atter nedad.

Til sidst havner man i bunden af Lindenborg Ådal. Gør holdt og lyt. Gå efter lyden, og du kan straks se Springkilden. Kilden ligger på højre side af vejen.

Springkilden er – som navnet antyder – en artesisk brønd, som er fremkommet ved, at der er banket et tykt jernrør ned i jorden.

Om vinteren er Springkilden noget helt særligt. Når der er stærk frost, fryser det plaskende vand til is på siderne af kilden, og kildefeltet er glaseret i is.

Det er ikke tilladt at gå videre end til kilden, når man er ved Springkilden. Rold Vesterskov er privat og ejes af Lindenborg Gods.

Find Springkilden på Rold Skov kortet, punkt nr. 34. - Her kan du også vinde parkering og stier

GPS-koordinater:
DMS 56°48'56.0 N 9°47'48.9 E
DD 56.815556 9.796917

Hoteller i nærheden af Springkilden

 • St. Binderup Kro

  18,06 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Amerika

  20,36 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Kompas Hotel Aalborg

  27,02 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Purhus Kro

  30,74 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Randers

  42,25 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Palads Hotel Viborg

  47,27 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Hotel Pinenhus

  57,98 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Kongensbro Kro

  58,19 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Sallingsund Færgekro

  58,95 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Montra Hotel Sabro Kro

  68,47 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro