Stenderup-Krogager - Lille landsby tæt på Billund

Stenderup-Krogager - Lille landsby tæt på Billund

7200 Grindsted

Foto: Inger Margrete Andersen - medlem af Stenderup Menighedsråd

Stenderup- Krogager - Broen til Øparken

Foto: Inger Margrete Andersen - medlem af Stenderup Menighedsråd

Stenderup- Krogager - Byen fester

Foto: Inger Margrete Andersen - medlem af Stenderup Menighedsråd

Stenderup-Krogager - Facade

Dobbeltnavn

I Billund kommunes sydvestligste hjørne ligger Stenderup-Krogager. Selve dobbeltnavnet kan give anledning til megen diskussion. Den springer vi let og elegant over. I stedet vil vi opfordre den rejsende turist til at spørge en lokal, hvad vedkommende mener om det. Så kan man passende spørge en anden bagefter, og få en helt anden historie! 

Men uanset hvad der bliver fortalt, så ligger det fast, at det har heddet Stenderup sogn siden 1200-tallet. Først da jernbanen kom til byen for 100 år siden, opstod dobbeltnavnet Stenderup- Krogager, fordi DSB ikke tillod, at stationen fik dette navn, da der i forvejen var 10 andre Stenderup i Danmark. Krogager blev således stationsbyen og Stenderup kirkebyen med skole og kirke. Jernbanen er for længst nedlagt, men dobbeltnavnet hænger ved, så når man kører ind i byen fra syd, står der Stenderup på byskiltet. Kommer man fra nord, står der Krogager på byskiltet. Ansager Å, som går på tværs i byen danner skillelinje


En hyggelig by

I dag finder man en række virksomheder i byen og oplandet. Der kan handles dagligvarer hos Min Købmand. Foreningslivet er blomstrende. Der er skole med børnehave og 0. – 6. kl., sportshal med forsamlingslokale og fitnesscenter samt et idrætscenter med mange boldbaner. Midt i byen ligger plejecentret Engbo og byens smukke park ”Ø – parken” med grillhytte, petanquebaner og legeplads.

Stenderup Kirke er opført i 1909 som en filial af Ansager Kirke – opført af den kendte arkitekt Lønborg-Jensen. Fra 1. jan 2017 bliver Stenderup Sogn et selvstændigt pastorat med egen præst med bopælspligt i Stenderup – Krogager. www.stenderupkirke.dk

Stenderup – Krogager har mange daglige busforbindelser til henholdsvis Esbjerg, Grindsted, Billund Lufthavn og Vejle.

Besøg byen med det dobbelte navn og en aktiv og medlevende befolkning, som tænker byen som én by!Hoteller i nærheden af Stenderup-Krogager - Lille landsby tæt på Billund

 • Hotel Hedemarken

  9,43 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Hotel Hovborg Kro

  12,15 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Sdr.Omme Kro

  15,74 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Refborg Hotel Billund

  17,43 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Svanen Billund

  18,58 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Bechs Hotel

  30,56 km

  Bechs Hotel i hjertet af Tarm er et af Vestjyllands rigtig gode spisesteder, og navnlig de mange vestjyske fiskeretter er populære. Lige uden for døren finder du både Skjern Å og Ringkøbing Fjord – og dermed fine muligheder for lystfiskeri, dejlige vandreture, badning og fuglekiggeri.

  Læs mere : Bechs Hotel
 • Billum Kro

  33,3 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro
 • Nymindegab Kro

  42,68 km

  Nymindegab Kro troner sig op på kanten af Vesterhavet. Den er nem at kende på den gule farve, og ligger på klittens top længst mod vest. Kroen er gennemrenoveret fra kælder til kvist, og frister med en pragtfuld restaurant, der har en betagende udsigt over klitterne, fjorden og den høje vestjyske himmel.

  Læs mere : Nymindegab Kro
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  43,44 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  45,85 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden