Street art "Out in the Open" - Vhils - Christiansgade 1A

Street art "Out in the Open" - Vhils - Christiansgade 1A

Christiansgade 1A

9000 Aalborg

Foto: Kirk Gallery

Vhils, Christiansgade 1A

Foto: Kirk Gallery

Vhils artist

Foto: Kirk Gallery

Vhils art

Lanceret af KIRK Gallery i 2014, har dette resulteret i, at nogle af verdens mest anerkendte kunstnere er ankommet til Aalborg for at udføre store gavlmalerier.

Det er nu med stor glæde at galleriet kan afsløre endnu et udsøgt værk, denne gang med verdensstjernen Alexandre Farto aka Vhils.

Kunstneren tilføjer her i projektet et vægmaleri inden for rammerne af hans ”Scratching the Surface” projekt med portræt af en ung kvinde - en af ​​de daglige helte. Den portugisiske kunstner portrætterer oftest, som en hyldest til indbyggerne, og som er formet af de byer, de bor i.

Med hans nye initiativ på dansk jord foregik første del af arbejdsprocessen om natten, hvormed Aalborgs borgere kunne vågne om morgenen til et glimt af, hvad der var på vej. Endnu engang benyttede han sin banebrydende udhugningsteknik, baseret på at fjerne væggens øverste lag med ikke-konventionelle værktøjer, der er blevet hyldet som en af ​​de mest overbevisende tilgange til kunst skabt på den urbane kunstscene på globalt plan.

Af andre kunstnere som deltager i Out in the Open 2019, er; Fintan Magee (AU), Seth (F), Telmo Miel (NL), Oliver Vernon (USA), Joram Roukes (NL), Nils Westergard, som hver især bidrager med deres særegne vision til det offentlige rum.

Om projektet "Scratching the Surface"

Vhils har udviklet sit ”Scratching the Surface” projekt siden 2007, med 90 værker fordelt på 30 lande i en bred variation af forskellige kontekster. En vedvarende serie af store vægkompositioner i det offentlige rum, hvor de er skåret ud i vægfladerne i mejslede strøg, hvor de enkelte lag giver den nødvendige kontrast og dybde for at bringe værkerne til live.

Projektet tager hovedsagelig udgangspunkt i menneskelige portrætter, med det formål at bringe liv til byer og gøre det offentlige rum til et mere humaniseret miljø.

Om kunstneren VHILS

Den portugisiske billedkunstner Alexandre Farto aka Vhils (f. 1987) begyndte at interagere med bymiljøet med graffiti i begyndelsen af 2000'erne, og er blevet hyldet som en af de mest innovative kunstnere i hans generation.

Hans poetiske portrætter, mejslet i afskallede vægge, kan ses som prydende bybilleder i hele verden.

Baseret på vandalismens æstetik, nedbryder Vhils, så at sige, for at skabe. Han udskærer, hugger, ætser og blæser sig gennem lagene af materialer. Og dog, som en arkæolog, holder han igen for at afsløre skønheden, der ligger fanget under overfladen.

Siden 2005 har han præsenteret sit arbejde i over 30 lande i hele verden i solo- og gruppearrangementer, stedspecifikke kunstinterventioner, kunstneriske arrangementer og projekter i forskellige sammenhænge. Han arbejdet sammen med lokalsamfund i Rio de Janeiros ”favelas”, til samarbejde med anerkendte kunstneriske og museologiske institutioner som EDP Foundation (Lissabon), Centre Pompidou (Paris), Barbican Center (London), CAFA Art Museum (Beijing) og Museum of Contemporary Art San Diego (San Diego).

Ivrig efter at eksperimentere har Vhils udviklet sin egen personlige æstetik i en række forskellige medier, fra stencilmaleri til metalætsning, fra pyrotekniske eksplosioner og video til skulpturelle installationer. Han har tillige lavet adskillige musikvideoer, kortfilm og en sceneproduktion.

Læs mere om Vhils...

Hoteller i nærheden af Street art "Out in the Open" - Vhils - Christiansgade 1A

 • Kompas Hotel Aalborg

  1,13 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • St. Binderup Kro

  41,16 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Amerika

  46,05 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Hotel Phønix Hjørring

  46,2 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • Hotel Lisboa

  55,29 km

  Hyggeligt og lyst familiedrevet hotel i den sydlige ende af Frederikshavn tæt ved råvildtet i Dyrehaven og det smukke Bangsbo-område. Masser af muligheder for at holde aktiv ferie, f.eks. fiskeri, ridning, golf og surfing. I restauranten serveres god mad fra det danske køkken.

  Læs mere : Hotel Lisboa
 • Purhus Kro

  55,94 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Jutlandia

  57,42 km

  Velkommen til et fantastisk ophold på Hotel Jutlandia i hjertet af Frederikshavn! Med vores perfekte beliggenhed er du midt i hjertet af Vendsyssel, hvilket giver dig en enestående chance for at udforske de utrolige mange oplevelser, denne del af Danmark har at byde på.

  Tag toget og oplev Skagen's unikke atmosfære og smukke landskaber. Kun 30 minutter væk venter kunst, kultur og de ikoniske Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Hop ombord på færgen for en dagstur til Læsø - en perle i Kattegat kendt for sin rolige atmosfære, smukke strande og historiske charme. Udforsk de charmerende byer Sæby og Lønstrup, der byder på hyggelige gader, lokale kunstnere og afslappende strande ved henholdsvis Østkysten og Vesterhavet.

  Efter en dag med eventyr, vender du tilbage til komforten på Hotel Jutlandia, hvor vi gør alt for at gøre dit ophold uforglemmeligt.

  Læs mere : Hotel Jutlandia
 • Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel

  57,61 km

  Herman Bang er et hotel beliggende i centrum af Frederikshavn, hvor du kan nyde en afslappende atmosfære. Hotellet tilbyder bekvem og billig parkering samt faciliteter som et spa- og wellnesscenter samt en restaurant. Dette gør Herman Bang til det ideelle valg for dit næste ophold i Frederikshavn. Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Herman Bang - SDH Partner Hotel
 • Hotel Randers

  65,61 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers
 • Aalbæk Badehotel

  67,98 km

  I feriebyen Ålbæk tæt ved Skagen ligger Aalbæk Badehotel. Det hyggelige og velholdte badehotel er et smukt udtryk for moderne opholdsstandarder og har 59 flotte værelser. Freden og roen er intakt i den lille by med havn og strand i gåafstand fra badehotellet. Charmerende på alle årstider.

  Læs mere : Aalbæk Badehotel