Sulkendrup Mølle

Foto: Sulkendrup Mølle spejler sig i møllesøen

Sulkendrup Mølle spejler sig i møllesøen

Foto: Jættestue ved Sullendrup Mølle

Jættestue ved Sullendrup Mølle

Foto: Sulkendrup Mølle set fra Jættestuen

Sulkendrup Mølle set fra Jættestuen

Sulkendrup Mølle - vandmøllen

Sulkendrup Mølle omtales første gang i 1425 og har været i erhvervsmæssig drift helt op i dette årtusinde. Møllen har altså været aktiv i næsten 600 år, hvilket er helt unikt. Møllen der var en af fem langs Ørbæk Å er i dag renoveret og bruges til en lang række formål og oplevelser. Senest er der tilført søndags-café, som du kan læse mere om på Sulkendrup Mølles hjemmeside.

Som mange andre steder og seværdigheder på Østfyn, er Sulkendrup Mølle tæt forbundet med den rige kulturarv, du finder på hele Østfyn. Møllen har både arbejdet for Holckenhavn Slot i 1700-tallet og været meget slemt hærget under Svenskekrigen i 1659. Da møllens historie strækker sig helt tilbage til starten af 1400-tallet, er der en stor sandsynlighed for, at vandmøllen også har en nær tilknytning til kongens residens i middelalderen Nyborg Slot. Måske har møllerens mel endda været en del af de mange fødevareleverancer fra oplandet til det kongelige hof - det der i dag genfortælles i Kongens Fadebur.

Sulkendrup Mølle - naturen

Sulkendrup Mølle ligger ved Ørbæk Å i en dyb skovklædt slugt.

Ørbæk Å er noget ganske særligt i vandmøllesammenhæng. På en 3,5 km strækning har åen et fald på 38 meter, hvilket har kunnet drive 5 vandmøller, hvoraf Lille Mølle og Sulkendrup Mølle fortsat er bevarede.

Til vandmøllen hører naturligvis en møllesø, og i området her omkring, kan man være heldig at opleve fiskeørne og isfugle og mange andre fugle. Ørbæk Å er som mange andre åer og vandløb på Fyn med til at opretholde Danmarks bedste Havørredbestande, så du kan også være heldig at se en Havørred springe på fisketrappen.

Udover at være beliggende i et ualmindelig idyllisk område, der egner sig perfekt til cykelture mellem f.eks. de Østfynske møller Dyrehave Mølle, Lille Mølle, Sulkendrup Mølle og Kongshøj Mølle, eller en smuttur til de to lokale bryggerier Refsvindinge Bryggeri og Ørbæk Bryggeri, så gemmer området også på en meget ældre historie.

Jættestuen ved Sulkendrup Mølle

I mølleskoven ligger hele 5 gravhøje. Af disse fortidsminder, rummer den største en Jættestue fra yngre stenalder. Denne oldtidshistorie er omkring 5.200 år gammel og er igennem en årrække blevet renoveret og åbnede for offentligheden i 2014.

Østfyn er rig på fortidsminder, og ikke langt herfra ligger Fortidsminderne ved Lindeskov, og det - i den sammenhæng - noget yngre Magelund Voldsted, der formentlig er anlagt en gang i 1100-tallet kort før Nyborg Slot tog sin begyndelse.

Teltplads og autocampere ved Sulkendrup Mølle

Ønsker du at overnatte på en primitiv teltplads eller skal du bare have et idyllisk sted at overnatte i din autocamper, så besøg møllens engområde. Her har du adgang til basale nødvendigheder i møllens bygninger, men ellers er dit ophold her for at nyde naturen og roen.

Unikt mødested

Sulkendrup Mølle tilbyder også at holde dit møde eller konference. Mulighederne er uendelige og vil du have et mødested ud over det sædvanlige så prøv Sulkendrup Mølle.

 

Hoteller i nærheden af Sulkendrup Mølle

 • Tornøes Hotel

  17,6 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  20,64 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  22,39 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • City Hotel Nattergalen

  23,35 km

  Midt i Odenses H. C. Andersen-kvarter ligger City Hotel Nattergalen. Herfra kan du gå på opdagelse i den fynske hovedstad. Hotellet er et godt udgangspunkt for at opleve byen, hvor seværdighederne befinder sig lige om hjørnet.

  Læs mere : City Hotel Nattergalen
 • Hotel Troense

  29,3 km

  Som gæst mærker du straks den særlige atmosfære på Hotel Troense, som ligger smukt placeret midt i den gamle skipperby. Fra restauranten er der den mest pragtfulde udsigt ud over Svendborgsund. Hele området byder på mange oplevelser, både til fods, på cykel og i bil – eller med turfærgen Helge.

  Læs mere : Hotel Troense
 • Brobyværk Kro

  29,61 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Frederik VI's Hotel

  32,15 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  36,28 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  48,9 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Fuglsangcentret

  68,36 km

  Nærvær, varme, personlig atmosfære, gæstfrihed og gastronomi i særklasse beskriver Hotel Fuglsangcentrer i Fredericia. Tæt på Lillebælt og Trekantsområdets mange seværdigheder, lige op til skoven - og midt i en stor park med sansehave. Slap af og nyd de grønne omgivelser og den indendørs swimmingpool med sauna.

  Læs mere : Hotel Fuglsangcentret