Uggerslev

Foto: Ole Grost

Vejen til Uggerslev

Foto: VisitNordfyn

Kirken i Uggerslev

Foto: VisitNordfyn

Møllen i Uggerslev

Uggerslev er en hyggelig landsby op til Ringe Å og med rute 327 lige gennem byen.

Navnet Ugger kan komme fra det oldnordiske mandenavn Uggi/UggR, der var almindeligt i oldtiden. Ordet betyder frygt/rædsel. Endelsen -lev kommer af det oldnordiske ord -leif, som betyder arv/ arvet ejendom.  Navnet Uggerslev betyder altså sandsynligvis Uggi/UggRs arv. Stednavne med -lev opstod i germansk jernalder fra 400-600 e.Kr., så derfor ved vi, at Uggerslev er en gammel by.

Uggerslev Mølle

Uggerslevs vartegn er den fine hollandske vindmølle på Petersmindevej, der har været i den samme families eje siden 1880.

I dag sælges der træbriketter og træpiller fra Uggerslev Mølle. Men indtil 1967 blev der malet korn i møllen.

Uggerslev fik sin første mølle i 1880, den nedbrændte allerede i 1889 i et tordenvejr. Den nuværende mølle er bygget i 1900 og såvel bolig som staldbygning er bevaret og velholdt.

Jernbanen

Fra 1882 til 1966 var der station på Den Nordfyenske Jernbane, Odense-Bogense, i Uggerslev. Man kan stadig se stationsbygningerne i gule mursten på Stationsvej 25. Stationen er som de andre stationsbygninger på strækningen tegnet af arkitekt N.P.C. Holsøe,

Kirken

Uggerslev Kirke er fra 1100-tallet. En hvidkalket landsbykirke med et stort, men ikke særligt højt tårn, der ender med et spir, og hvori indgangen til kirken er. Der er et kalkmaleri i nordsiden af skibet, der forestiller Jesus foran Pilatus.

Indbyggertal: Omkring 360.

Hoteller i nærheden af Uggerslev

 • Frederik VI's Hotel

  12,46 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  17,29 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Munkebo Kro

  17,46 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  22,47 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Tornøes Hotel

  23,74 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Brobyværk Kro

  33,47 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  37,19 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  38,63 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Jørgensens Hotel

  47,11 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  49,48 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference