Vejerboden

Foto: Linda Jarnborg

Vejerboden

Foto: Lokalhistoriske Arkiv Nyborg

Den gamle Vejerbod Nyborg - foto Lokalhistorisk Arkiv

Foto: Lokalhistoriske Arkiv Nyborg

Den nye Vejerbod Nyborg 1990erne indgangsdør

En vejerbod er, som navnet antyder, et sted hvori der blev foretaget offentlig vejning af de varer der ankom til havnen. I boden kunne man kontrollere og veje varer, således at tolden kunne fastsættes og varerne efterfølgende kunne blive fragtet videre.

Vejerboden i Nyborg blev tegnet af Nyborgenseren og arkitekten August Colding og stod opført og klar til indvielse d. 25. juli 1902. Arkitekten Colding står bag en lang række bygninger i Nyborg, bl.a. Ting- og arresthuset i Stendamsgade, samt en række af byens større købmandsgårde og var gennem hele sit liv en aktiv del af Nyborgs kulturliv og sad bl.a. som medlem af flere vigtige kulturinstitutioner.

Bygningen på havnen har gennem sin lange historie været rum for andet end vejning af varer, bl.a. dannede bygningen i 1990’erne rammerne for Marineforeningen i Nyborg og i nyere tid er den blevet brugt til bl.a. køreskole. I 2005 besluttede Nyborg Kommune at beholde Vejerboden og ejer den dag i dag bygningen.

Trods løbende drøftelser om at udbygge den historiske bygning gennem tiden, står den gamle historiske bygning stadig tilbage i sin originale pragt og er med til at fortælle historien om det gamle havnemiljø. I dag bruges bygningen i løbet af året til både arbejdende kunstudstillinger og fællesudstillinger af lokale kunstnere fra Nyborg Kunstværksted.

Hoteller i nærheden af Vejerboden

 • Tornøes Hotel

  17,54 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  22,01 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  26,25 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Brobyværk Kro

  34,75 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Frederik VI's Hotel

  35,9 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  41,18 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  52,93 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  68,84 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  73,45 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel 6400

  76,98 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400