Albuen – naturområde

Gå i historiens spor

Albuen er en sandtange der ligger i Naturpark Nakskov Fjord og er kendetegnet ved en smuk udsigt, fascinerende natur og dejlige vandre- og cykelruter i området. Albuen er skabt af små sten og sand, der igennem tusinder af år er ført dertil af vandet. Odden ligger meget lavt, hvilket på afstand giver et betagende indtryk af, at husene står på vandet. Det er muligt at gå turen ud på Albuen eller ankomme med den historiske Postbåd fra vandsiden.

Albuens unikke dyre- og planteliv
Faunaen på odden er særlig, da flere interessante fugle yngler i området, ligesom det på lune aftner er muligt at høre de sjældne strandtudser. Området er særlig betagende når de gule snerrer, engelskgræsset og den hvide røllike blomster, da store dele af Albuen er badet i smukke gule, lyserøde og hvide farver.

Albuens natur aktiviteter
vandretur ud på Albuen og cykelruten langs fjorden får man virkelig oplevet kysten og det fascinerende landskab. Der er også mulighed for kystfiskeri, kajakture og surfing. På Naturlandets app findes der mange flere ture og oplevelser i naturen.

Albuens kultur-historiske oplevelser
I dag vidner Albuen stadig om områdets historiske betydning. Således er der stadig spor efter middelalderens store sildemarkeder, ligesom fyrtårnet og Kystudkiggen beretter om en svunden tid. 

Læs mere om Albuen her.

Opdateret af:
Visit Lolland-Falster info@visitlf.dk
Visit Lolland-Falster

  • Albuen – naturområde
  • Ved Vesternæsvej, Nakskov
    4900 Nakskov
  • nakskovfjord.dk