Albuen – naturområde

Foto: Visit Lolland-Falster

Albuen natur

Foto: Visit Lolland-Falster

Albuen

Foto: Visit Lolland-Falster

Albuen

Albuen er en sandtange der ligger i Naturpark Nakskov Fjord og er kendetegnet ved en smuk udsigt, fascinerende natur og dejlige vandre- og cykelruter i området. Albuen er skabt af små sten og sand, der igennem tusinder af år er ført dertil af vandet. Odden ligger meget lavt, hvilket på afstand giver et betagende indtryk af, at husene står på vandet. Det er muligt at gå turen ud på Albuen eller ankomme med den historiske Postbåd fra vandsiden.

Albuens unikke dyre- og planteliv

Faunaen på odden er særlig, da flere interessante fugle yngler i området, ligesom det på lune aftner er muligt at høre de sjældne strandtudser. Området er særlig betagende når de gule snerrer, engelskgræsset og den hvide røllike blomster, da store dele af Albuen er badet i smukke gule, lyserøde og hvide farver.

Albuens natur aktiviteter

vandretur ud på Albuen og cykelruten langs fjorden får man virkelig oplevet kysten og det fascinerende landskab. Der er også mulighed for kystfiskeri, kajakture og surfing. På Naturlandets app findes der mange flere ture og oplevelser i naturen.

Albuens kultur-historiske oplevelser

I dag vidner Albuen stadig om områdets historiske betydning. Således er der stadig spor efter middelalderens store sildemarkeder, ligesom fyrtårnet og Kystudkiggen beretter om en svunden tid. 

Læs mere om Albuen her.

Hoteller i nærheden af Albuen – naturområde

 • Det Nye Bandholm Badehotel

  33,14 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  55,14 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel Falster

  58,26 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Brobyværk Kro

  66,44 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  74,91 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Hotel 6400

  75,33 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Tornøes Hotel

  75,41 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  77,04 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Munkebo Kro

  78,21 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Frederik VI's Hotel

  83,28 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel