Dalene Skov ved Roerslev

Dalene Skov ved Roerslev

Dalene

5450 Otterup

Foto: Ivan Møllebjerg

Solglimt mellem træerne i Dalene Skov i efteråret

Foto: Ivan Møllebjerg

Skovvejen med efterårets visne blade i Dalene Skov

Foto: Ole Grost

Skovsti gennem Dalene Skov på Nordfyn

Dalene mellem Roerslev og Bederslev er en skøn skov med høje træer i en tunneldal fra istiden. Her er to store gravhøje, og du kan også se højagre fra middelalderen.

Gennem skoven er der en god sti, hvorfra du kan se den smukke natur og de historiske mindesmærker.

Dalene ligger på Sletten, som er det store, flade område, der udgør det meste af Nordfyns område. Det er en såkaldt moræneflade, der er skabt under isen i den sidste istid. Her blev også tunneldale som Dalene skabt af vandstrømme under isen.

Der er mange dyr og fugle i skoven, og du kan være heldig at se dådyr, musvågen, en ravn eller måske høre flagspætten.

Spor af historien

Gravhøjene finder du ca. 1,3 km fra Roerslev mod Dalene. Gå ind ad første skovvej til højre, hold endnu engang til højre, og efter ca. 0,5 km kan du på skovvejens venstre side se Baunehøj, som er en gravhøj fra oldtiden. 300 meter længere fremme på skovvejens højre side kan du se Vesterhøj, som er en gravhøj fra yngre stenalder. Baunehøj har sit navn, fordi den i nyere tid har været brugt til at tænde advarselsbål - baun - på.

Højagrene kan du måske fornemme, når du går i skoven. I middelalderen var her nemlig landbrugsmarker, og de blev pløjet på den måde, at der opstod en bølgeform af lange høje rygge på 10-20 m bredde adskilt af ca 1 m dybe furer. Furerne vil automatisk opsamle og bortdræne vand, hvilket betyder at i våde år er der godt udbytte på det højeste, og i tørre år er der godt udbytte på det laveste af ageren.

Privat skov

Dalene Skov er i privateje. Det betyder, at du kun må være i skoven fra kl. 6 om morgenen til solnedgang, du må ikke forlade skovveje og stier, og du skal rette dig efter skiltningen.

Hoteller i nærheden af Dalene Skov ved Roerslev

 • Frederik VI's Hotel

  15,44 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Munkebo Kro

  18 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  19,69 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Tornøes Hotel

  23,93 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  24,73 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Brobyværk Kro

  36,36 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  37,99 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  38,49 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Jørgensens Hotel

  45,68 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  51,16 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden