Dræet

Gå i historiens spor

Dræet er en lillebitte ø nordøst for Bogense, tæt på Æbelø.

Her boede engang et helt lille samfund med 40 mennesker med landmænd og fiskere på øen. I dag er kun ruinerne tilbage og står som spændende spor efter de familier og personligheder, der har haft deres liv her. Øen har været forladt siden 1960'erne.

Fredet natur

I dag er Dræet et fredet naturområde, og her er masser af dåvildt. Det er et populært yngleområde for fugle, og derfor er der adgang forbudt til øen i fuglenes ynglesæson fra 1. marts til 15. juli. I den tid må du nøjes med at se øen udefra, mens du går forbi på vej til eller fra Æbelø.

Oplev øen

Oplev den øde ø på en spændende opdagelsesrejse! Du kommer til øen via Ebbevejen fra Lindøhoved, samme vej som til Æbelø. Ruten drejer på et tidspunkt skarpt, og her kan du gå over til Dræet. Vi fraråder at gå mellem Æbeløholm og Dræet på det smalleste sted, da bunden består af dynd.

Vær opmærksom på at følge tidevandstabellen. Når vandet er højest, går det ca. til hofterne på en voksen mand. Når vandet er lavest, går det til anklerne på en voksen person. Øen er øde - og det betyder, at du selv skal have alt med. Så husk at medbringe vand, mad og andre fornødenheder - og husk også at tage dit affald med dig igen, når du forlader øen. Man må ikke gå ind i ruinerne, og vi fraråder på det kraftigste at gøre det. De er ikke sikret.

Dræet er på ca. 28 hektar og hæver sig kun 3 meter over vandoverfladen, og stednavnet er nævnt på skrift første gang i 1501 som Dret, muligvis fra ordet drætte, som hentyder til at man har brugt stedet til fiskeri. Også i dag er Dræet en omvej værd! I dag er Dræet ejet af Aage V. Jensen Naturfond, som sørger for at naturen trives på øen.

Opdateret af:
VisitNordfyn info@visitnordfyn.dk
VisitNordfyn