Dyrehaven i Skanderborg

Gå i historiens spor

Dyrehaven i Skanderborg er fra ca. 1580. Frederik den II fik skoven ved Skanderborg Slot (som nu er Skanderborg Slotskirke) indhegnet og indrettet som kongelig dyrehave med kronhjorte, vildsvin, kaniner og fiskedamme.

I dag er Dyreparken oplagt til en skovtur med sine 75 til 100 år gamle Rodondendroner, stier langs Skanderborg Sø, Svanesø og Døjsø samt hjorte i hjorteparken ved Svanesø.

Det er også i Dyrehaven, du finder Danmarks smukkeste discgolfbane med 18 huller. Golfkøllen og kuglen er erstattet af en særlig type frisbee, mens golfhullet er en kurv. 

Bunkerne i Dyrehaven

Under 2. Verdenskrig blev Dyrehaven konfiskeret af besættelsesmagten og brugt til dets danske hovedkvarter. Der er mange spor efter denne tid - især bunkerne, som du finder flere steder i Dyrehaven. I to tidligere kommandobunkere kan du i dag besøge Skanderborg Bunkerne.

Du finder også Sanitetsbunkeren, der blev opført i 1944. Sanitetsbunkeren fungerede som de tyske soldaters hospital med plads til 20 patienter. Der var dog ikke operationsstue i bunkeren, der i 2011 blev gravet fri af jorden, og som nu er en del af Museum Skanderborgs formidling.

Ved indkørslen til Sølund ved Horsensvej ligger Sølundbunkeren, der rummede Luftwaffes telefon- og fjernskrivercentral gennem et omfattende og avanceret net af telefonledninger og kabler. Efter krigens afslutning i 1945 var det institutionen Sølund, der disponerede over bunkeren, men også her blev bunkeren ryddet i 2011 og er nu en del af Museum Skanderborg.

Se, hvad andre deler på Instagram

#skanderborgdyrehave #visitskanderborg #visitaarhusregion

Opdateret af:
VisitAarhus info@visitaarhus.com
VisitAarhus

  • Dyrehaven i Skanderborg
  • Dyrehaven 7
    8660 Skanderborg