Flakkebjerg Skolemuseum

Foto: VisitVestsjælland A/S

20_700_7447.jpg

Oplev en skoledag som i gamle dage

Træd ind på Flakkebjerg Skolemuseum, hvor tiden har stået stille siden 1962, hvor der for sidste gang blev ringet ud i Flakkebjerg Forskole. Her underviste lærerinde Fru Ingeborg Nielsen, datidens børn fra oplandet i perioden fra 1904-1962 ud fra de principper der var vigtige. Børn skulle sidde stille, lære udenad og frem for alt høre efter.

Oplev skolestuen, der står med det originale interiør, og med lokum i tilbygningen. Prøv at sidde ved skolepultene, at skrive med grifler, pen og blæk eller regne med kuglerammen og få fornemmelsen af hvordan en skoledag har været dengang. På væggen hænger de gamle anskuelsesbilleder, som er plancher, der blev brugt i undervisningen, for at børnene bedre kunne følge med.

Besøg også lærerindens lærerbolig, der var tilknyttet skolen og som hun boede i fra 1915-1979, stort set uden at ændre noget.

Lærerboligen bestod af dagligstue, spisestue, køkken med brændekomfur og soveværelse

På loftsetagen er der et magasin med skolehistoriske effekter

Flakkebjerg Forskole, som er blandt de ældste i Danmark, har siden 1981 fungeret som museum.

Flakkebjerg Skolemuseum tilbyder via skoletjenesten undervisningsforløb for skoleklasser

Hoteller i nærheden af Flakkebjerg Skolemuseum

 • Tornøes Hotel

  48,98 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  53,4 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Munkebo Kro

  55,47 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  63,9 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Hotel Falster

  67,13 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Taastrup Park Hotel

  68,39 km

  Taastrup Park Hotel er centralt placeret mellem Roskilde og København og tæt på motorvejen. Hotellet har egen gratis p-plads og ligger kun 2 min. gang fra Taastrups Station, restauranter og butikker. De komfortable værelser og den lækre morgenbuffet gør, at hotellet har mange glade stamgæster.

  Læs mere : Taastrup Park Hotel
 • Brobyværk Kro

  72,72 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Frederik VI's Hotel

  73,08 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Skjalm Hvide Hotel

  75,17 km

  Skjalm Hvide Hotel ligger centralt i Nordsjælland. Som gæst er du tæt på seværdigheder i både København og Nordsjælland, hotellet er et ideelt udgangspunkt for udflugter og gode oplevelser. De dejlige omgivelser og nyrenoverede, smagfulde værelser indbyder til afslapning og her er rig mulighed for at lade op.

  Læs mere : Skjalm Hvide Hotel
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  75,73 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference