Fruering Kirke

Foto: VisitSkanderborg

Fruering kirke

Kommer du rejsende fra syd eller sydvest vil du på lang afstand se Fruering kirke rejse sig på en bakketop i Fruering by. Kirken er  hvidkalket og med rødt tegltag.

Som navnet antyder, mener man, at den har været tilknyttet Ring Kloster, der oprindeligt lå indenfor sognets daværende grænse. Kirken blev i middelalderen, som navnet også antyder, højst sandsynligt viet til Vor Frue. Af den oprindelige kirke fra midten af det 12. århundrede er der kun langsiderne af det romanske langhus og rester af triumfbuen tilbage. Kirken er bygget af frådstenskvadre. I dag fremstår den som en senromansk kirke efter en ombygning i det 13. århundrede. Langhuset blev da udvidet mod vest, og kirken fik sit større langhuskor og apsis, denne blev dog senere revet ned.

Den østlige side af koret er bygget af frådsten fra det ældre kor, mens resten af koret er sat i munkesten. På kirkens mure både udvendigt og indvendigt kan man se, at der var planlagt to sidebygninger, men disse er aldrig opført. Tårnet mod vest er tilføjet i sidste halvdel af det 15. århundrede. Omtrent samtidig bliver også det forholdsvise store våbenhus på kirkens sydside bygget og skibet og koret får hvælv.

Der har måske også været opført et våbenhus på kirkens nordside. Ved en omfattende restaurering i 1976-79 ledet af arkitekterne Inger og Johannes Exner bliver ydermurerne forstærket med stræbepiller bygget af mursten. Siden er kirkens ydre ikke ændret. 

Hoteller i nærheden af Fruering Kirke

 • Hotel Skanderborghus

  3,92 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Nørre Vissing Kro

  13,22 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Låsby Kro

  17,53 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Hotel Oasia Aarhus

  18,35 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Montra Hotel Sabro Kro

  19,91 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Jørgensens Hotel

  21,12 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Dania Silkeborg

  31,89 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg
 • Kaløvig Badehotel

  31,99 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel
 • Kongensbro Kro

  35,44 km

  Kongensbro Kro ligger, hvor landevejen mellem Aarhus og Viborg krydser Gudenåen. Før i tiden var den kendt som pramdragerkro, men i dag er den en moderne landevejskro med flotte værelser, alle med udsigt til krohaven. Kroens adelsmærke er den gode mad, lige fra de hjemmelavede frikadeller til den franske kogekunst.

  Læs mere : Kongensbro Kro
 • Hotel Vejlefjord

  41,5 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord