Geopark: Langelandsfortet

Foto: Mette Johnsen

Berlin muren

Foto: VisitLangeland

Ubåd på Langelandsfortet

Foto: ELS Production

Langelandsfortet_ELS-Production2

Den Kolde Krig kom for alvor til Det Sydfynske Øhav, da Langeland blev hjemsted for et af to dedikerede danske krigsbyggerier, der blev bygget i begyndelsen af ​​1950'erne. Danmarks vigtige strategiske position blev endnu en gang tydelig og viste sig i opførelsen af ​​et stort fort, en radarstation og en observationspost på Sydlangeland, der havde til opgave at lede efter fjender fra øst.

Gletsjerlandskabet blev fuldt udnyttet, og bunkere blev placeret i mange af de fine ’hatteformede bakker’, fx ved Fakkebjerg, hvorfra man så kunne følge fjenden i Østersøen. Kort efter etableringen og ibrugtagningen af ​​fortet begyndte forsvaret og den lokale skovfoged at anlægge det store militære område.

Fem udvalgte områder på i alt 0,5 km2 fik en særlig camouflagebeplantning bestående af eg, el og poppel. Når fjenden ville angribe, skulle det være svært både fra luften eller jorden at identificere de militære konstruktioner for de angribende styrker. Dermed blev udseendet af det nøgne langelandske landskab ændret, så det opslugte militærets tilstedeværelse.

Fortet var aktivt fra 1953 til 1993, og i 1997 blev det omdannet til et af de første koldkrigsmuseer i Europa. I dag kan du besøge museet og f.eks. opleve den særlige stemning i ubåden ”Springeren”, gå ombord på minestrygeren ”Askø”, se en sektion af Berlinmureren og stå ansigt til ansigt med det legendariske kampfly MiG-23.

Læs mere og se åbningstider på museets egen hjemmeside.

Hoteller i nærheden af Geopark: Langelandsfortet

 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  46,61 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Det Nye Bandholm Badehotel

  50,31 km

  Det nye Bandholm Badehotel giver dig ro til fordybelse, nærvær og smukke omgivelser. Gå på opdagelse i de smukke lokaler som er over 300 år gamle, men nyrenoverede med øje for detaljen samt smagfuld og komfortabel indretning.

  Læs mere : Det Nye Bandholm Badehotel
 • Hotel 6400

  60,22 km

  På Hotel 6400 i Sønderborg lægges der vægt på det helt centrale ved at bo på hotel: en god seng og en gedigen, så vidt muligt økologisk morgenmad. Her har du en perfekt base, når du vil opleve Sønderjyllands mange seværdigheder og stifte bekendtskab med områdets særlige kultur og historie.

  Læs mere : Hotel 6400
 • Brobyværk Kro

  60,64 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel

  61,95 km

  Hotel Sønderborg Strand er perfekt placeret ved stranden og omgivet af naturskønne og historiske omgivelser, kun 250 meter fra centrum af Sønderborg.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Sønderborg Strand - SDH Partner Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  72,96 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Hotel Falster

  74,91 km

  Hotel Falster er et hjemligt hotel, der siden starten i 1986 har været familiedrevent. Det betyder, at gæsterne ikke blot føler sig velkomne; de føler sig hjemme. Hotellet ligger i Nykøbing, der er hovedbyen på Falster. Her har du et oplagt udgangspunkt for en ferie eller et weekendophold på Sydhavsøerne.

  Læs mere : Hotel Falster
 • Benniksgaard Hotel

  76,03 km

  Beliggenheden på det højeste punkt ved Flensborg Fjord fås ikke smukkere, og nærmeste nabo er Benniksgaard Golfbane. Den gamle slægtsgård har gennemgået en fuldstændig og meget smagfuld renovering i rustik stil. Med inspiration fra det sønderjyske køkken og med ingredienser fra de lokale leverandører, tilbereder kokkene menuen efter sæsonens bedste råvarer.

  Læs mere : Benniksgaard Hotel
 • Tornøes Hotel

  77,65 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Munkebo Kro

  79,07 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro