Jels

Jels

Jels Torvet 1

Jels

6630 Rødding

Foto: VisitVejen

Udspring fra Jels Søbad

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Mindesten ved Jels Kirke

Foto: Visit Vejen Turistinformation

jels midtsø lystfisk

Med en naturskøn placering ved Jels-søerne er Jels et centrum for vandreture og oplevelser i naturen. Byen er omgivet af skove mod nord og syd, hvorigennem både Hærvejsvandreruten og –cykelruten går. Den gamle Farrisskov, som tidligere dækkede store dele af Syd- og Sønderjylland, krydser her en smuk tunneldal, hvor de 3 søer skaber et varieret, rekreativt område.

Byens kirke, der er fra 1854, er opført tæt ved søen; formentligt fordi søen har været anvendt til dåb. Kirken erstatter en tidligere, mindre middelalderkirke. Ikke langt fra kirken ligger Jels Mølle, en hvid, hollandsk mølle fra 1859, der har malet korn for området i 100 år.

Centrum i byens rekreative område er det arkitektonisk smukke Jels Søbad. Her er også udgangspunktet for vandreture på Jels Natur. og planetsti, og på stierne, der går rundt om to af de tre Jelssøer. I hele sommerperioden mødes byens borgere og gæster ved søbadet.

Jels er blevet til et mødested for alle vikingesjæle i den sydlige del af Jylland. Amfiscenen, hvor der opføres vikingespil hvert år i juli, ligger lige ned til søen og tæt derved ligger Jels Vikingeby med fine kopier af huse fra vikingetiden. Alt er drevet af en gruppe passionerede ildsjæle.

Royal Oak, på den anden side søen, byder på en anden aktivitetsmulighed; nemlig golf, og byen har idrætscenter med motionscenter. Der er flere spise- og indkøbsmuligheder i byen, så man kan roligt blive, nyde naturen og lade op i den afslappende stemning, der præger byen.

Vi siger Møjn
Jels ligger syd for Kongeåen, og dermed i et område, hvor vi ofte siger Møjn, når vi går, men ikke når vi mødes, dvs. Møjn bruges i stedet for farvel. Så det kan du også opleve i Jels. 

Hoteller i nærheden af Jels

 • Gram Slotskro

  11,65 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Tyrstrup Kro

  16,8 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Agerskov Kro

  25,69 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • Hotel Hovborg Kro

  32,29 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Hotel Rode-Kro

  32,9 km

  Hotel Røde-Kro er et familiedrevet hotel, som ligger centralt, tæt ved storbyen Aabenraa. Der sættes stor  fokus på hygge og den gode stemning, men med en professionel tilgang. Placeringen giver mulighed for at man kan gå nogle smukke ture. Her er blandt andet Gendarmstien langs kysten eller den smukke Søgård Skov.

  Læs mere : Hotel Rode-Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  41,2 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Svanen Billund

  41,56 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Refborg Hotel Billund

  41,76 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  44,14 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedemarken

  46,59 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken