Juelsminde Havnemuseum

Foto: David Jervidal

Par går hånd i hånd ud fra Juelsminde Havnemuseum

Foto: David Jervidal

Historisk miniby hos Juelsminde Havnemuseum

Foto: David Jervidal

Byens lokalhistorie fortælles hos Juelsminde Havnemuseum

Udforsk den spændende lokalhistorie

Juelsminde er ikke en gammel by med en historie, som går mange hundrede år tilbage, men ikke desto mindre er fortællingen om byen vældig interessant. Med udgangspunkt i sin fordelagtige placering ved kysten, er byen bygget op omkring havnen, som har fungeret som byens hjerte siden sin spæde start.

Midt på den pulserende lystbådehavn, i den gamle havnesmedie, finder du Juelsminde Havnemuseum. Den indbydende museumsudstilling fortæller historien om havnen og dens forskellige erhverv og aktiviteter gennem tiden. Ved hjælp af maritime remedier og digital såvel som fysisk formidling kan du blive klogere på den havn som du befinder dig på.

 

Tag på virtuel sejltur i Juelsminde

En nyere tilføjelse til museets udstilling er den realistiske skibssimulator. Hop ind i det installerede styrehus med et virtuelt skibsmiljø og afprøv dine maritime evner under vidt forskellige forhold. Sejlads i blæst eller storm, havnemanøvre med lodsbåd, eller prøv kræfter med et større skib, som f.eks. en færge eller et containerskib. Men vær varsom. Er du ikke helt så søstærk, som du selv tror, så kan du godt blive lidt søsyg, når du står ved roret i styrehuset med kuling fra sydvest.

 

Med jernbanen eller færgen til Juelsminde

I dag må du tage bilen eller bussen, hvis du skal til Juelsminde, men tidligere har det været muligt at komme til byen med tog eller færge. Da jernbanen Horsens-Juelsminde kom til byen satte det gang i Juelsmindes udvikling. På havnemuseet kan du se en minimodel af den sidste strækning af banen, som blev nedlagt i 1957. Modellen giver et nøjagtigt overblik over havneområdets udseende, da banen stadig var aktiv.

Juelsminde har også stolte traditioner som færgehavn og har tidligere haft afgange til både Kalundborg på Sjælland og Bogense på Fyn. På museet kan du lære mere om færgerne og deres betydning for byen.

 

Fest på røgepladsen

Juelsminde Havnemuseum er jævnligt værter for de charmerende og populære røgedage med røget makrel, øl og musik ved den gamle røgeplads ved siden af museet, som altid tiltrækker mange lokale og turister. På havnemuseets hjemmeside kan du få overblik over kommende begivenheder.

 

Åbningstider og priser

De aktuelle åbningstider og priser kan altid findes på havnemuseets hjemmeside. Det er ganske billigt at besøge museet og få et unikt indblik i alt fra Fregatten Jyllands tid i Juelsminde til de maritime erhverv, der har præget byen gennem tiden.

Hoteller i nærheden af Juelsminde Havnemuseum

 • Hotel Vejlefjord

  16,31 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Jørgensens Hotel

  19,46 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  23,69 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  27,86 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  30,1 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  30,22 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Skanderborghus

  35 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Frederik VI's Hotel

  36,04 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  44,15 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Munkebo Kro

  44,57 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro