Jysk Automobilmuseum

Gå i historiens spor

Tag en rejse tilbage i tiden, hvor tingene var mere enkle. Dette kan opleves på Jysk Automobilmuseum der primært udstiller biler men også motorcykler og et væld af tilbehør som vil interessere bil- og motorcykelentusiasten. Desuden byder udstillingen på benzinpumper, specialværktøj, gamle emaljeskilte og opskåret teknik. Blandt sidstnævnte findes en Wankel-motor fra en NSU Ro80, som er skåret delvist op og dermed viser, hvordan en rotationsmotor virker.

Museet blev startet i 1967 af mekanikermester Aage Louring. Han var på forkant med udviklingen og fik sikret sig en række enestående biler fra en tid, hvor bilfremstilling stadig var håndværk. På museet kan opleves meget sjældne biler og dermed kan udviklingen fra håndværk til masseproduktion i bilbranchen følges.

Blandt de udstillede biler er en Vivinus fra 1900, der var en af Jyllands første biler, og en Adler stigevogn fra 1911 med vandhydraulisk betjent drejestige. Den var med på Verdensudstillingen i Berlin i 1911. Derudover kan opleves en Hotchkiss, der i en årrække vandt de berømte Monte Carlo løb, og en Maybach, der ofte blev kaldt den tyske Rolls-Royce. Andre udstillede sjældne bilmærker er Jordan, Hupmobile, Graham Paige og Kissel.

Volkevogn, Saab og Volvo repræsenterer de nyere årtier, hvor bilen blev allemandseje, mens Porsche, Maserati og Citroen SM repræsenterer drømmebilerne fra samme tid.

Også blandt motorcyklerne er der interessante klassikere, blandt andet den danskbyggede Nimbus fra 1927 kendt for sit ”kakkelovnsrør” samt en Triumph Tiger 110, der for mange var en drømmemotorcykel fra 50´erne.

Læs mere om Jysk Automobilmuseum her

Se åbningstider her.

Opdateret af:
VisitAarhus, Silkeborg info@visitaarhus.com
VisitAarhus, Silkeborg