Langemark [Langmårk]

Langemark [Langmårk]

8305 Samsø

Foto: VisitSamsø

Langemark [Langmårk]

Velkommen til Langemark – en livlig frikadelleby!
Langemark er en lille, men aktiv landsby med gode – og meget forskellige – mennesker og sjove historier. Tidligere en by fuld af børn, bønder, håndværkere og butikker. I dag er der stadig aktive landmænd og en god blanding af fastboende og fritidssamsinge.

Landsbyen Langemark nævnes første gang i de skriftlige kilder i 1424. Navnet skyldes enten mandsnavnet Lange og hans mark eller simpelthen bare ‘den lange mark’.

I landsbyfællesskabets tid var der 10 gårde og 22 husmandssteder. Fra denne tid stammer også landsbyens fælles smedje, flyttet og genopbygget i 1880, samt gadekæret bagved.

Fællesskabet blev ophævet i 1795 og byens bønder fik deres egne marker udskiftet, men mange gårde blev liggende inde i landsbyen. Husmændene fik deres fælles græsningsjord ved Høneballe-bakken. Omkring år 1900 flyttede nogle gårde ud, f.eks. Langemarksgård.

I det tidligere Besser Sogn er der desuden tre mindre landsbyer: Torup [Turap], Østerby [Jystebøy] og Alstrup.

Alle har de seværdige landsbydetaljer i form af krogede veje og smukke gamle huse.

Langemark blev i 1900-årene kaldt Frikadellebyen, fordi de omrejsende slagtere her solgte mere frikadellefars end reelle kødstykker. Der var ikke råd til herreretter med store kødstykker. Hver sommer holder beboerne derfor frikadellefest, hvor hver medbringer deres frikadeller, som højtideligt bedømmes og præmieres af uvildige, eksterne dommere.

Download byvandringsfolder over Langemark

Hoteller i nærheden af Langemark [Langmårk]

 • Hotel Oasia Aarhus

  42,93 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Munkebo Kro

  43,48 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  44,17 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Kaløvig Badehotel

  47,73 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel
 • Hotel Skanderborghus

  47,76 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Jørgensens Hotel

  48,57 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Frederik VI's Hotel

  52,5 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  53,64 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Montra Hotel Sabro Kro

  55,69 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Hotel Vejlefjord

  56,93 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord