Lerkenfeld Ådal & Storholm

Lerkenfeld Ådal & Storholm

9640 Farsø

Foto: Destination Himmerland

Lerkenfeld Å

Lerkenfeld Ådal var i istiden en fjordarm frem til Louns Bredning. Da gletsjerne smeltede opstod der foran isranden smeltevandsstrømme, der formede en smeltevandsdal. Vest for dette sted er dalen blevet formet af stenalderhavet, som bredte sig ind over de lavestliggende områder for 5.000 år siden. Landhævningerne har medført, at de tidligere havdækkede områder, nu er tørlagte engområder. I fjorden lå en række øer, som stadig kan ses som kuplede holme omgivet af flade enge.

Ådalens gode græsning og muligheder for opstemning af åen til vandmølle og fiskedamme, var i middelalderen grundlaget for anlæggelse af Herregården Lerkenfeldt. Lerkenfeldt Herregård er opført af adelsmanden Jørgen Lykke i 1555. Lerkenfeldt, hed dengang Bonderup, og var hans fæstning. En senere ejer Vincens Lerke (Lerche) ændrede navnet til Lerkenfeldt. I 1792 erhvervede 3 Kjeldsen brødre - studehandlere - Lerkenfeldt for 73.000 rigsdalere. Siden har gården været i slægtens eje.

Storholm er et fremragende udsigtspunkt over Lerkenfeldt ådal med flotte terrasser på ådalens nordskrænt, de såkaldte "fårestier". I 2000 blev der lavet et fiskestryg så bækørrederne kan komme rigtig langt op i åen for at gyde. HUSK fisketegn, som kan købes på Visitvesthimmerland Farsø, Torvet 1.

Der må ikke fiskes i åen fra d. 16/11 - 15/01 (begge dage incl.)

Hoteller i nærheden af Lerkenfeld Ådal & Storholm

 • St. Binderup Kro

  10,06 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Hotel Amerika

  30,48 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Palads Hotel Viborg

  31,36 km

  Palads Hotel Viborg er placeret midt i centrum af Viborg lige ved byens hyggelige og charmerende gågade og få minutter til togstation.

  Læs mere : Palads Hotel Viborg
 • Hotel Pinenhus

  31,5 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Sallingsund Færgekro

  32,67 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Purhus Kro

  37,55 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro
 • Hotel Thisted

  48,43 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • Tambohus Kro & Badehotel

  48,69 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Kompas Hotel Aalborg

  49,02 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Hotel Randers

  50,81 km

  Hotel Randers er et af landets ældste provinshoteller, beliggende i hjertet af byen. I mere end 160 år har hotellet været en oase med plads til nydelse, ro og fordybelse. Hotellet blev opført i 1856, men blev totalrenoveret i efteråret 2016. Historiens vingesus mærkes tydeligt på det smukke hotel.

  Læs mere : Hotel Randers