Lindknud Kirke

Lindknud Kirke

Faurskovvej 9

6650 Brørup

Telefon: 75388031

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Lindknud Kirke

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Klokkestabel Lindknud Kirke

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Lindknud Kirke - inderiør

Selve kirkebygningen står på et lille græsklædt plateau og menes at være bygget i 1200-tallet. Kirkegården omkranses af dobbelte stendiger, hvor der indenfor står flere meget store og smukke træer. Kirkens tømmer blev hentet i Bøgeskov syd for Lindknud,

Kirkebygningen består af et forholdsvist kort, næsten kvadratisk, kor og skib i romansk stil, og et tilføjet våbenhus fra senmiddelalderen og mindre tårn på vestenden af skibet. Tårnet menes at have været højere. Det fortaber sig i det uvisse, hvornår tårnet er blevet reduceret, men det kan være efter svenskekrigene. Kirken er opført af granitsten forneden som egentlige kvadre, længere oppe er anvendt rå og kløvede kampesten. To vinduer i koret har bevaret deres udformning.  

Kirkens indre fremstår som pudset og kalket væg af marksten og trælofter. Kirkens døbefont er af samme alder som kirken. Af inventar i samme aldersklasse er også en Skt. Mikael figur, der er på Koldinghus Museum, men som man mener er kirkens skytshelgen. Den øvrige del af inventaret er fra ca. 1500-tallet. Altertavlen er fra omkring 1610 og består af arkadefelter adskilt af søjler og maleriet i midten viser Nadveren. Altertavlens malerier fra perioden 1877 til 1974 er påsat på bagsiden. Døbefonten er af romansk granit. Prædikestolen stammer fra omkring 1640 og er ganske imponerende i både detaljerigdom og farvesætning.

Klokken hænger i en klokkestabel af hvidmalet tømmer, og ligner Hovborg kirkes klokkestabel. Hovborg sogn har hørt under Lindknud. Bemærkelsesværdigt på kirkegården kan fremhæves 5 sortmalede jernkors fra ca. 1865, som er bevaret.

Der er fundet 12 mønter fra middelalderen under gulvet i koret. Heraf tre slået i Valdemar Sejrs tid.

Sagn fortæller om Lindknud Kirke, at en lindorm holdt til ved kirken, så ingen kunne komme ind. Den blev  dræbt af en tyr, som en ung pige havde fodret med nymalket mælk og korn.

Hoteller i nærheden af Lindknud Kirke

 • Hotel Hovborg Kro

  6,59 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Refborg Hotel Billund

  19,32 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Svanen Billund

  19,67 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Hotel Hedemarken

  21,17 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Gram Slotskro

  30,18 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Sdr.Omme Kro

  31,3 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  36,22 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Tyrstrup Kro

  36,6 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Hotel Hedegaarden

  39,13 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Billum Kro

  43,38 km

  Billum Kro er en ægte landevejskro, hvor du bliver mødt af fantastiske og nærværende værter. Beliggenheden tæt ved Vesterhavets skønne strande, Nationalpark Vadehavet samt det nye bunkermuseum Tirpitz, gør kroen til et oplagt udgangspunkt for dig, der søger gode oplevelser i det vestjyske.

  Læs mere : Billum Kro