Med Morgan som midtpunkt, Samsø

Med Morgan som midtpunkt, Samsø

8305 Samsø

Foto: VisitSamsø

IMG_7895-1024x576

Nemt at komme til fra både Jylland og Sjælland, billige færgebilletter det meste af året, spændende besøgssteder for teknikinteresserede og dejlige overnatnings- og spisesteder. Det er en del af forklaringen på, hvorfor flere og flere bil-, knallert- og motorcykelklubber afholder træf på Samsø.

Øst, vest, midten bedst!
”Alene i 2019 har vi haft besøg af Cadillac, Isetta, Nimbus, Packard, Landrover, Puch Maxi, Yamaha og en klub for blandede veteranbiler. Og det er endda kun dem, jeg har vist rundt her på museet,” fortæller Preben Bograd, der har The Morgan Garage i Besser og er formand for Morgan Club Denmark. Det kommer sådan set ikke bag på Preben, at så mange bil-, knallert- og motor- cykelklubber finder vej til Samsø; ”Mange klubber har afdelinger i både Vest- og Østdanmark, og alene af den grund er det oplagt at mødes i midten. Samtidig har vi, øens størrelse taget i betragtning, ret meget at komme efter, hvis man er motornørd”.

Fintunet feinschmeckeri
Et af de steder er The Morgan Garage, som Preben har indrettet med en usædvanlig omhyggelighed og sans for detalje. Der er Morgan-biler fra 1923 til 2017, heriblandt en LeMans-racer, som Preben har fået istandsat, så den kan deltage i klassiske racerløb. Ud over bilerne er der 1.000-vis af Morgan-relaterede effekter, hvoraf det største er et orgel med piber og det hele – et Morgan! Morgan var ogå det altoverskyggende tema og samtaleemne for det efterårstræf for Morgan Club Denmark, som Preben selv var vært for. ”Vi var samlet næsten 60 medlemmer fordelt på 29 biler til et par herlige dage på Samsø. Vi besøgte Bryghuset, Samsø Tekniske Museum, kunstneren Ulrik Witt og var selvfølgelig også forbi garagen i Besser,” fortæller Preben.

Passion har ingen alder
Morgan-entusiasterne var indkvarteret på Ballen Badehotel, som også stod for middag og fest lørdag aften. ”Tinna og René på hotellet fortjener al mulig ros for hele arrangementet og den dejlige mad. Vi havde hele den store sal til rådighed, så der var god plads til både snak og dans,” forklarer Preben. Morgan er, som så mange andre klassiske køretøjer, en livsstilsbil, og det er da heller ingen hemmelighed, at det typiske medlem af Morgan Club Denmark er på den anden side af 50 år. ”At være Mogan-ejer kræver, at man har levet længe nok, til at have fundet ud af, hvad ens passion er. Nogen finder den, når de er 70, mens andre, som jeg selv, forelsker sig allerede som barn”.

MORGAN

 • Morgan Club Denmark har 300 medlemmer, hvoraf ca. halvdelen er aktive
 • Morgan Motor Company blev grundlagt i 1910, og de producerer stadig biler
 • Alle Morgan-biler er håndbyggede, og der anvendes bl.a. asketræ i chassisrammen
 • The Morgan Garage i Besser er et hobbyprojekt, hvorfor der er begrænsede åbningstider
 • Læs mere om The Morgan Garage på www.themorgangarage.com

Hoteller i nærheden af Med Morgan som midtpunkt, Samsø

 • Hotel Oasia Aarhus

  42,1 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus
 • Munkebo Kro

  45,71 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  46,23 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Kaløvig Badehotel

  46,27 km

  Kaløvig Badehotel er et lille hyggeligt hotel beliggende kun 14 kilometer fra centrum af Aarhus, lige ud til Aarhus Bugten i Aarhus N. Den intime stemning, den hjemlige følelse og den beroligende lyd af bølgerne fra Aarhus Bugt skaber sammen en virkelig unik atmosfære, som er svær at finde andre steder.

  Læs mere : Kaløvig Badehotel
 • Hotel Skanderborghus

  48,08 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Jørgensens Hotel

  49,79 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Frederik VI's Hotel

  54,95 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Montra Hotel Sabro Kro

  55,05 km

  Montra Hotel Sabro Kro er beliggende i hjertet af Sabro tæt på Smilets By, Aarhus. Med E45 tæt på, er der nem og hurtig transport til et væld af muligheder. Her finder du både plads til samvær, nærvær og skønne oplevelser. Der er altid en god grund til at besøge Sabro Kro.

  Læs mere : Montra Hotel Sabro Kro
 • Hotel Knudsens Gaard

  56,01 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Nørre Vissing Kro

  57,24 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro