Morud

Foto: Jens Wognsen

Rugaardsvej i midten af Morud

Helt anderledes end i resten af Nordfyns Kommune, der ligger på ”Sletten”, som er helt flad, ligger Morud i et smukt kuperet terræn med skove. Navnet Morud er måske dannet af mo, der er en slags sort ler, og endelsen -rud, der betyder rydning. Det første, vi har bevaret på skrift, er fra 1421, hvor byen benævnes Morwth. Derfor kunne byen i år 2021 fejre 600 års-jubilæum!

Byen ligger på den gamle hovedvej over Fyn, Rugårds Landevej. I det hele taget har byen udviklet sig ved at ligge godt med hensyn til transport.

Morud ligger i dag nær ved motorvejen og ikke langt fra Odense, og derfor er byen en populær bosætningsby.

Skal man have købt ind, kan det foregå i Morud Dagli’Brugs.

Indbyggertal: Omkring 1.750 indbyggere.

Jernbanen

Fra 1911 til 1966 havde Morud en station ved Den Nordvestfyenske Jernbane mellem Middelfart, Brenderup og Odense. Den karakteristiske stationsbygning, magen til de andre på banelinjen, står stadig og er privatejet.

Bevæg dig

Der er mange muligheder for fysisk udfoldelse i Langesø Hallerne og det nærliggende Morud Friluftsbad. Man kan også vælge at bruge de forskellige faciliteter ved Langesø Slot: MTB-sti, golfbane, fodboldgolf, leje en båd og sejle på Langesø og måske fiske - eller bare gå en tur i Langesøskovene eller Morud Skov.

Noget at spise og drikke

Hvis man er blevet sulten ovenpå anstrengelserne, er der gode muligheder for at få stillet sulten. For eksempel i Douglashuset ved Langesø Golf, ved Langesø Vaffelhus ved søen eller i den nærliggende tidligere kongeligt privilegerede kro Mørkenborg Kro.

På restauranten ved Ditlevsdal Bison Farm, kan man nyde sin mad med udsigt til de imponerende bisoner og evt. komme på en guidet tur rundt mellem dem.

Hoteller i nærheden af Morud

 • Frederik VI's Hotel

  1,93 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  11,59 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  15,8 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Munkebo Kro

  20,33 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Brobyværk Kro

  22,81 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Tornøes Hotel

  26,76 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  35,91 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  38,94 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel Vejlefjord

  40,84 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Tyrstrup Kro

  49,27 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro