Museet Sønderskov

Foto: Visit Vejen Turistinformation

Sønderskov

Foto: Museet Sønderskov

Museet Sønderskov, interør

Foto: Museet Sønderskov

Museet Sønderskov

Sønderskovs faste udstillinger sætter fokus på emner inden for kulturhistorie, som relaterer sig til egnen som f. eks.:

- Gravfundene fra Klelund
- Herskabspulpituret fra Folding Kirke
- Fugleloftet 

Hertil kommer en række særudstillinger og særlige arrangementer.

Sølvskattene
Der er til dato fundet 6 sølvskatte fra Svenskekrigs-tiden i 1600-tallet i Vejen Kommune. Det var dengang polske lejetropper skulle hjælpe danskerne i kampen mod den svenske konge. Polakkerne slog lejr ved Skudstrup, et par km øst for Skodborg, og med sig bragte de en dødbringende sygdom, som lagde store dele af området helt øde. Krig, sygdom og plyndringer gjorde at nogle valgte at gemme deres værdier væk, men kom aldrig tilbage efter dem.

De 6 fund er samlet set en anselig mængde sølv, og de fortæller samtidig en dramatisk historie om en egn, der decideret brød sammen under pres fra krig, epidemi og plyndringer. Sølvfundene er udlånt fra Nationalmuseet til udstilling i en 5-års periode på Museet Sønderskov.

Fra Sønderskovs sydvendte vinduer er der udsigt til det flotte rekonstruerede haveanlæg fra barokken. Her er plæner, kilder og gammel skov. Skov- og parkstien fører vores gæster rundt i den nye nyttehave, der drives af frivillige, og forbi rester af tidligere tiders haveelementer. Møllestien går gennem det typiske herregårdslandskab og ned til Sønderskov Vandmølle.

Museet Sønderskov er statsanerkendt kulturhistorisk museum for Vejen Kommune og dækker både arkæologisk som nyere tid - fra den ældste stenalder til i går. Museet har været statsanerkendt siden 1990. 

Butik
Besøg også vores museumsbutik, der bl.a. sælger honning fra vores egen folkehave og har et udvalg af historisk litteratur i tilknytning til egnen. Derudover har butikken en del legetøj fra forgange tider.

Afstande
Hærvejens cykelrute 5 km fra Frihedsvej

Hoteller i nærheden af Museet Sønderskov

 • Gram Slotskro

  17,55 km

  I smukke og naturskønne omgivelser ligger Gram Slotskro. Her kan du rigtig mærke historiens vingesus. Den fantastiske placering ved Gram Sø og Gram Slot, er de perfekte rammer for et afslappet ophold med god mad baseret på årstidens friske råvarer. I dag er det 4. generation af familien Schrøder, som driver kroen.

  Læs mere : Gram Slotskro
 • Hotel Hovborg Kro

  18,21 km

  Hotel Hovborg Kro er kendt for sine lavloftede krostuer og sin prægtige jyske mad. Der har været kro her i mindst 250 år, og det stråtækte stuehus, der blev opført i 1790, er pietetsfuldt bevaret. Uden at ødelægge atmosfæren er det lykkedes at ”indbygge” de moderne faciliteter, som nutidens gæster sætter pris på.

  Læs mere : Hotel Hovborg Kro
 • Tyrstrup Kro

  29,09 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro
 • Refborg Hotel Billund

  31,21 km

  Refborg Hotel Billund byder velkommen til LEGOLAND®-gæster og alle andre, som vil drage fordel af den fine beliggenhed i forhold til attraktioner og aktiviteter. Der er både underholdning for børn og voksne i området, så spørgsmålet er bare, hvad dit ophold skal bruges til.

  Læs mere : Refborg Hotel Billund
 • Hotel Svanen Billund

  31,35 km

  Hotel Svanen i Billund er noget så usædvanligt som et firestjernet designhotel, hvor børnene også er meget velkomne. Overalt er der kælet for detaljerne – på de unikt designede værelser, i den hyggelige lounge og i restauranten ”No8”. Alle gæster skal have en oplevelse så tæt på det sublime som muligt.

  Læs mere : Hotel Svanen Billund
 • Hotel Hedemarken

  33,8 km

  Tættere på Jyllands hjerte kommer du næppe: Hotellet ligger ved gode golfbaner, LEGOLAND®, Givskud Zoo, har en skøn å i baghaven med laks, og moderne faciliteter, der matcher både den erhvervsrejsende og weekendparret på tur. Du vil opleve kvalitet i højsædet.

  Læs mere : Hotel Hedemarken
 • Agerskov Kro

  36,32 km

  Midt i Sønderjylland ligger Agerskov Kro og Hotel. De gamle bygninger er moderniseret med respekt for den oprindelige stemning og atmosfære. Kroen er udvidet med store tiltalende værelser. Kromanden selv står i køkkenet med sin stab af kokke, og her fremstilles retter, der tilfredsstiller selv den mest forvente gane.

  Læs mere : Agerskov Kro
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  42,17 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Sdr.Omme Kro

  43,87 km

  Sdr. Omme Kro er en levende og moderne kro i det centrale Jylland. Her oplever du ægte hygge og personlig service. Kroen har siden 1780 haft kongeligt privilegium. Kroen ligger i skønne omgivelser og med Omme Å i den smukke krohave. Kroen er ideel for besøg i LEGOLAND og Givskud Zoo, men også for en golfferie.

  Læs mere : Sdr.Omme Kro
 • Hotel Hedegaarden

  45,12 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden