Palsgaard Slotspark

Palsgaard Slotspark

Palsgaardvej 10, Hosby

7130 Juelsminde

Foto: Destination Kystlandet

Palsgaard Slot smuk på en sommerdag

Foto: Jens Kjær

Blomster foran sø

Foto: Jens Kjær

Palsgaard Slot var oprindelig omgivet af vand. Voldgravene ses endnu.

Kulturhistorie når det er smukkest

Et af lokalområdets absolut mest henrivende udflugtsmål er Palsgaard Slotspark, der ligger i skønne omgivelser 5 kilometer nord for Juelsminde. Slotsparken, der er offentlig tilgængelig, strækker sig over hele 31 ha. smukt anlagt have, hvor der er kælet for hver en detalje. Parken har seks mindre søer og et stort antal sjældne træer og planter, der blev hjemført i 1800-tallet af slottets daværende ejer. Ved de enkelte træer er der sat et lille skilt, så du kan se, hvilken træsort der er tale om.

Rundt om i parken kan du se forskellige interessante kunstværker. De mange skulpturer glider godt ind i landskabet og udgør en flot visuel kontrast til de gamle romantiske bygninger og den smukt tilrettelagte natur.

I centrum for det hele ligger Palsgaard Slot, hvis historie går tilbage til 1200-tallet. Den storslåede trefløjede bygning, der er omgivet af vand, fik sit nuværende udseende i forbindelse med en større ombygning i 1800-tallet. Derudover ses flere forskellige gamle avlsbygninger i gulkalket bindingsværk. En af disse er indrettet som besøgscenter med udstilling om stedets historie og bænke med mulighed for at spise medbragt frokost. 

 

Den nye skovhave

Den gamle slotspark er for nylig blevet udvidet med en 10 ha. stor skovhave, som fungerer som en moderne nyfortolkning af den romantiske slotspark. Skovhaven ved navn Humlehaven er iindrettet med stier, lysninger og en lille skovsø. Den store attraktion er dog tre skulpturer af den anerkendte kunstner. Og der er flere på vej. I 2025 vil der være syv Nørgaard skulpturer spredt rundt i skovhaven. 

 

Tag til musical i slotsparken

Midt i slotsparken finder du scenen for Palsgaard Sommerspil, der optræder med en årlig musical i de unikke rammer. De årlige shows er et stort tilløbsstykke og en fast sommerbebuder for de mange, der vælger at tilbringe en dag med picnic og show ved Danmarks smukkeste friluftsscene.

 

Sådan finder du frem til Palsgaard

Palsgaard ligger ved landsbyen Hosby. Fra Gludvej, hovedvejen mellem Horsens og Juelsminde, vil du se skilte, der leder til Palsgaard. Passér fabrikkerne og de gamle avlsbygninger på Palsgaardsvej og du vil komme til en parkeringsplads ved indgangen til parken.
Parken er åben fra kl. 08.00 til solnedgang hver dag.

 

Besøg Palsgaard på din tur på Kyststien

Den populære vandrerute Kyststien Snaptun-Juelsminde går forbi Palsgaard. Det kan anbefales at tage en lille omvej og gå gennem parken, når du vandrer ned ad den flotte herregårdsallé, der fører til slottet.

 

Leder du efter inspiration til lignende naturoplevelser?

I Kystlandet finder du mange skønne haver og parker, som er et besøg værd. Få inspiration her. 

Hoteller i nærheden af Palsgaard Slotspark

 • Jørgensens Hotel

  16,6 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  17,84 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  26,55 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  28,34 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  30,91 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Skanderborghus

  31,29 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  33,94 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Frederik VI's Hotel

  39,4 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Nørre Vissing Kro

  42,98 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Hotel Oasia Aarhus

  45,95 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus