Pottemageren i Juelsminde

Foto: Marie Wurtz

Keramik fra Pottemageren i Juelsminde

Foto: Marie Wurtz

Kvinder laver porcelæn

Foto: Marie Wûrtz

Høns lavet i keramik står i græs

Kunsthåndværk på højt niveau

Kig indenfor hos keramiker og billedkunstner Marie Würtz’ spændende butik, hvor du finder et stort udvalg af flot brugskeramik. Her finder du unika-brugsting i stentøj og raku, croquis-tegninger, malerier og modellerede figurer. Produkterne er primært holdbare hverdagsting som krus, kander og vaser. Keramikken findes i et væld af forskellige glaseringer og farver, så det er let for dig at finde keramik, der passer i stilen i dit hjem. Uanset hvad du vælger, er garanteret smukt håndværk, der fungerer som en perfekt souvenir fra området. 

Foruden Marie Würtz’ egne produkter sælges også keramik af forskellige dygtige gæstepottemagere.

Du finder også et stort udvalg af te, der sælges i løsvægt – der er altid mindst 40 forskellige slags i sortimentet.  

 

Eget værksted

Marie Würtz’ produkter laves i værkstedet, der er integreret i butikken. Her har du muligheden for at observere tilblivelsen af keramikken og lære om teknikken bag.

 

Besøg den åbne have

I tilknytning til butikken ligger en hyggelig have, hvor du er velkommen til at opholde dig indenfor butikkens åbningstid fra påske til slutningen af august. Haven er en grøn oase midt i byen med flere rolige zoner, hvor du kan sidde og nyde en stille stund. Haven, der er beplantet med højbede er et pusterum for byens borgere og gæster. Du er velkommen til at tage en kop kaffe og drikke den af krus, der naturligvis er lavet i butikken. Spredt rundt i haven finder du mange fine detaljer i keramik – heriblandt mange keramikfugle som du har mulighed for at købe med hjem til din egen have.

 

Keramik på bestilling

Finder du ikke lige det du søger i butikken, så laver Pottemageren gerne bestillingsarbejde. Kontakt Marie Würtz for at forhøre dig om muligheden. Et af de mest populære produkter i butikken er navnekrus. På Pottemagerens hjemmeside har du mulighed for at bestille et krus i dit navn. Det koster 140 kr + porto.  

 

Kunst- og Kunsthåndværkermarked

Hvert år den sidste weekend i juli arrangeres et større kunsthåndværkermarked i og omkring Pottemagerens have. Markedet afholdes af foreningen Kunsthåndværkermarked i Juelsminde - en forening. der er etableret af frivillige og flere kunstnere og  kunsthåndværkere i Danmark. 

 

En del af Kystlandets Art Map

Pottemageren i Juelsminde er en af mange interessante lokale kunstnere, som åbner døren for spændende kunstoplevelser. På denne side kan du hente kortet og få inspiration til gallerier, kunsthåndværkere og workshops i området

Hoteller i nærheden af Pottemageren i Juelsminde

 • Hotel Vejlefjord

  16,01 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Jørgensens Hotel

  19,45 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  23,38 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Hedegaarden

  27,59 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  29,93 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  29,95 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Skanderborghus

  35,12 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Frederik VI's Hotel

  36,01 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  44,17 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Munkebo Kro

  44,67 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro