Purhøj

Purhøj

Purhøjvej

8700 Horsens

Foto: Jonas Høgholdt

Udsigt ved solnedgang på Purhøj

Foto: Jonas Høgholdt

udsigt fra Purhøj ved solnedgang

Smuk udsigt over Østjylland

Bakkekammen Bjerrelide, sydøst for Horsens byder på flere store naturoplevelser og udsigtspunkter. Områdets højeste punkt er den markante bakke Purhøj med en stigning på mere end 70 meter fra foden til toppen. Fra toppen er der en smuk udsigt over det flade land nord for bakken. Herfra kan du tydeligt se Horsens og Horsens Fjord. På en dag med god sigtbarhed er det muligt at se helt til Aarhus mod nord og Æbelø nord for Fyn. Bakken ligger et par kilometer fra den sydlige udkant af Horsens og godt 7 kilometer fra Horsens Centrum.

 

Heksenes bakketop

Purhøj har en karakteristisk top med en kreds af bøgetræer, der kan ses på lang afstand. De fleste i lokalområdet kan genkende synet af de ensomme træer på toppen af bakken. Kredsen af træer er placeret ved en gammel gravhøj fra den yngre stenalder. Gravhøjen er dog desværre i tidens løb blevet gravet ud, og tilbage står gravranden som en lav kredsformet vold. I området har der været flere arkæologiske udgravninger med fund af blandt andet spydspidser, og umiddelbart øst for Purhøj har man fundet en større gravplads med mange fund.  

Ifølge et gammelt sagn var Purhøj også samlingssted for hekse og trolde på Valborgsaften, hvor hekse blev transporteret til bakken af hundjævle.

 

Galgebakken

Et kort stykke fra Purhøj ligger Galgebakken, der topper i 111 meters højde. Som navnet antyder, har Galgebakken en dramatisk historie, idet den var henrettelsessted for forbrydere og mordere.

Her blev tyveknægte hængt med tyvekoster på ryggen, og mordere blev halshugget til offentligt skue. Den sidste henrettelse fandt sted så sent som i 1856, hvor Søren Bundgård Rasmussen blev dømt til "at miste sin hals og hans hoved at sætte på en stage" for mordet på en kun 14-årig pige.

 

Udforsk Bjerrelide

I området ved den markante bakkekam syd for Horsens Fjord, Bjerrelide, ligger en række skove og naturoplevelser og venter på dig. I den store, nærliggende Bjerre Skov, som blandt andet er kendt for et af Danmarks længste og bedste MTB-spor, er der ganske kuperet og gode muligheder for vandreture. Overvej også en gåtur gennem den smukke skovklædte dal Klokkedal, og et besøg ved den smukke slotspark ved Boller Slot.

 

Flere bakketoppe i Horsens-området

Mange af Danmarks højeste punkter ligger i området nær Horsens. Find inspiration til flere bjergbestigninger her.

Hoteller i nærheden af Purhøj

 • Jørgensens Hotel

  6,77 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  14,83 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Hedegaarden

  20,67 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  23,58 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Hotel Skanderborghus

  25,12 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  26,54 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Nørre Vissing Kro

  35,76 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Låsby Kro

  39,54 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  40,47 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Oasia Aarhus

  43,82 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus