Søndersø Skov

Søndersø Skov

Søndersø Skovvej

5471 Søndersø

Foto: Casper Hansen

Blade i skovbunden i efteråret i Søndersø Skov

Foto: Ivan Møllebjerg

Søndersø Skov i efterårsdragt

Foto: Casper Hansen

Svampe i skovbunden i efteråret i Søndersø Skov

Søndersø Skov ligger midt imellem Søndersø og Næsbyhoved-Broby, og det er en smuk skov at gå tur i. Der er både grupper af bøgetræer og nåletræer, lysninger og tæt bevoksning. Det giver en dejlig afvekslende oplevelse, og så kan man også rigtig se, hvordan skoven bliver plejet og passet.

I kan også kigge efter forskellige planter, der vokser netop her: Bugtet kløver med smukke vinrøde blomster, den hvide aks-rapunsel, skovmærke, kær-høgeskæg med gule blomster og om foråret masser af hvide anemoner.

Der er små moser og søer i og omkring skoven, der ikke ligger så langt fra Margård Gods og den skov, der ligger der. Området er en ådal, der var præget af de to skove med moser og enge imellem. I dag er vejen mellem Odense og Bogense anlagt mellem skovene, og man kan se de flotte skovområder til begge sider af vejen. I de små mose- og søområder kan du bl.a. se og måske især høre butsnudet frø.

Når I går tur i Søndersø Skov, så er det en god idé at være stille - for så kan I se masser af fugle og nyde den smukke fuglesang. I skoven kan I bl.a. møde stor flagspætte, sangdrossel, rødstjert og gærdesmutte - og så holder musvågen også til herinde for at jage.

Parkering

Man kommer hertil fra vejen fra Odense til Søndersø og op ad den meget korte sidevej Søndersø Skovvej. Her kan I parkere bilen helt ind til siden i rabatten tæt på de steder, hvor der er en sti ind i skoven. Husk at tage hensyn til andre trafikanter og gående, når I parkerer bilen.

Regler for færdsel i skoven

Søndersø Skov er en smuk og fredelig idyl og skal forblive sådan. Derfor er det vigtigt at overholde reglerne. I skal også følge reglerne på de skilte, der er i skoven.

Bemærk, at der kan være jagt i skoven - i så tilfælde kan man naturligvis ikke færdes her.

I må kun færdes i skoven mellem 06:00 og solnedgang. I må gå på skovstierne, men det er vigtigt at holde sig på stierne. Man må naturligvis heller ikke smide sit affald eller tage af træer og planter.

Al motorkørsel i skoven er forbudt.

Hunde skal føres i snor. Ellers kan det i yderste konsekvens medføre bøder.

Man må ikke sætte sig ned og holde pause mindre end 150 meter fra bebyggelse. Vær opmærksom på at der er en del huse omkring Søndersø Skov, og det er vigtigt at respektere beboerne. Søndersø Skov er i privat eje.

Hoteller i nærheden af Søndersø Skov

 • Frederik VI's Hotel

  4,16 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Hotel Knudsens Gaard

  11,55 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Munkebo Kro

  17,99 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  18 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Tornøes Hotel

  24,54 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Brobyværk Kro

  25,4 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  36,83 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  40,79 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  41,5 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Tyrstrup Kro

  51,91 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro