Svinkløv Klitplantage

Foto: VisitJammerbugten

Svinkløv Klitplantage2 - GDK

Foto: VisitJammerbugten

Svinkløv Klitplantage - GDK

Foto: VisitJammerbugten

Svinkløv Klitplantage

I det lave område mod syd fandtes frem til middelalderen det åbne sund, som forbandt Vesterhavet med Limfjorden. 

Den betagende udsigt fra toppen af Svinklovene er ikke bare smuk, men i høj grad historisk. Lige syd for højdedragene fandtes et åbent sund, “Sløjen”, og en kanal, som førte handelsflåder og vikingeskibe frem og tilbage mellem Limfjorden og Vesterhavet. Strækningen kunne overvåges fra Aggersborg, og den har været sejlbar i hvert fald frem til 1200-tallet. 

Området ved Svinkløv Klitplantage er oprindelig den nordvestligste del af en stor ø i stenalderens hav.

Svinkløv Klitplantage er en mere end 100 år gammel og meget varieret nåletræsplantage, som giver god dækning og derfor fine livsbetingelser for dyr, fugle og insekter. Råvildt er ganske almindeligt, og den tålmodige har gode chancer for også at se kronvildt.

Som i andre danske nåle­skove er fuglelivet domineret af f.eks. sortmejse, topmejse, fuglekonge og korsnæb. Er man heldig, kan man i de høje graner finde duehøgens kæmpe­store rede. Andre spændende fugle er f.eks. skovhorn­ugle, rødrygget tornskade, grøn­spætte, natravn og ravn. En efterårsdag kan skoven vrimle med skovsnepper, som raster her på deres vej sydover.

Sletteå er et helt ureguleret vandløb, som passerer plantagen, og her finder man spor efter odder, ligesom åen er et yndet overvintringssted for vandstær. Åen har med sit store fald nærmest karakter af en bjergbæk.

Det frodige vildnis få hundrede meter fra kysten står i stærk kontrast til det forblæste og fattige klitlandskab.

Hele det flade område med små søer var i øvrigt i stenalderen ét stort hav, mere end 50 meter under plantagen. Vandstanden var dengang ca. 6 meter højere end i dag. Svinkløv Klitplantage er udpeget som internationalt bevaringsværdig - et EU habitatområde.

Svinkløv Klitplantage rummer også MTB spor - 19 km, vandrestier - 3,2 km, 4,3 km og 4,5 km, ridestier - 6 km og handicapsti - 600m.

Hent brochure for området her

Hoteller i nærheden af Svinkløv Klitplantage

 • Kompas Hotel Aalborg

  38,93 km

  Med en central placering tæt på Aalborgs nye havnefront er KOMPAS Hotel Aalborg ideel for et ophold i den nordjyske hovedstad. Du har alle muligheder for at gå på opdagelse i Aalborgs hyggelige gågader og nyde byens mange caféer og restauranter.

  Læs mere : Kompas Hotel Aalborg
 • Hotel Thisted

  43,32 km

  Lige midt i hjertet af den gamle købstad Thisted, nær gågaden og blot 50 meter fra banegården, ligger Hotel Thisted. Hotellet er et smukt gammelt, men nænsomt renoveret byhotel med en stilfuld og hyggelig restaurant indrettet med antikke møbler og varme farver.

  Læs mere : Hotel Thisted
 • St. Binderup Kro

  46,57 km

  St. Binderup Kro ligger mellem Aalborg og Viborg. Gå på opdagelse i de gamle stuer og nyd den museumsagtige stemning og de gamle ures tikken. I restauranten finder du et stort udvalg af veltillavede retter, og du må ikke glemme at smage kroens hjemmelavede kryddersnaps. Kromanden fortæller gerne om stedets historie.

  Læs mere : St. Binderup Kro
 • Sallingsund Færgekro

  52,06 km

  Sallingsund Færgekro er smukt beliggende ved det storslåede naturområde Legind Bjerge direkte ned til Limfjorden, kun 1,5 km fra Jesperhus Blomsterpark og kun 5 km fra Nykøbing centrum. De fleste af kroens værelser har terrasse/balkon med udsigt over fjorden. Kroen er kendt for sit køkken og et meget stort vinudbud.

  Læs mere : Sallingsund Færgekro
 • Hotel Pinenhus

  52,32 km

  Nyd den smukkeste udsigt, når du bor på Hotel Pinenhus. I haven kan du prøve minigolfbanen, og middagen kan du nyde i panorama restauranten. Om aftenen er der mulighed for et spil pool, mens du nyder en aftendrik. Gå en tur i de skønne naturomgivelser og dyp fødderne i vandet.

  Læs mere : Hotel Pinenhus
 • Hotel Phønix Hjørring

  53,73 km

  Hotel Phønix ligger midt i Hjørring, og det har det gjort lige siden 1887. Hotellets ejere og medarbejdere har som mål at forene historiens stolte traditioner med nutidens krav og ønsker. Og at skabe et hotel, som giver vores dages kvalitetsbevidste kunder den optimale oplevelse.

  Læs mere : Hotel Phønix Hjørring
 • Hotel Amerika

  64,72 km

  At besøge det 4-stjernede Hotel Amerika er som at tage en rejse ind i en verden af ro, omgivet af smuk natur. Allerede på vejen ind gennem den gamle bøgeskov kan du mærke pulsen falde. Indenfor mødes du af en hyggelig og afslappet atmosfære i stemningsfulde lokaler med nærværende værter.

  Læs mere : Hotel Amerika
 • Hotel Thinggaard

  69,56 km

  Glæd dig til en fantastisk oplevelse ved Thy med et dejligt ophold og en guidet tur i Nationalpark Thy, hvor du oplever parken til fods med en kendt guide. Der er 3 forskellige guideture i det særprægede klitlandskab, som alle indeholder noget forskelligt, og turen du kommer på, afhænger af datoen for opholdet.

  Læs mere : Hotel Thinggaard
 • Tambohus Kro & Badehotel

  71,25 km

  Tambohus Kro & Badehotel ligger på Thyholm lige ned til Limfjorden i et sandt naturparadis med en sjælden fred og ro. Her har den ligget siden år 1842, men er løbende blevet restaureret og udvidet uden at det er gået ud over hyggen og den traditionelle kroatmosfære. Ideel til cykelferie, fisketure og vandreture.

  Læs mere : Tambohus Kro & Badehotel
 • Purhus Kro

  74,87 km

  Purhus Kro er en hyggelig og familievenlig gammel dansk landevejskro tæt på naturen. Alligevel er du ikke langt fra E45, og oplevelserne i det østjyske. På kroen hersker en dejlig uhøjtidelig stemning, hvor det handler om, at gæsterne skal befinde sig godt. I kroens hyggelige restaurant serveres "gammeldaws" kromad.

  Læs mere : Purhus Kro