Tornbjerg Kirke

Foto: Joan

Interessant moderne kirke i det syd-østlige Odense

Kirken, der er tegnet af arkitekterne Johan Fogh og Per Følner, blev opført i 1994. Kirkens udtryk er meget moderne men tager udgangspunkt i middelalderkirken både når det gælder bygningernes indbyrdes placering og materialevalget af hvidkalkede mure og blygrå tage. Kirkerummet er næsten kvadratisk, et såkaldt centralrum, hvor præst og menighed er tæt på hinanden. Midt i rummet står døbefonten og alterbordet er placeret i en lysniche mod kirkens østvæg. Både døbefont og alterbord er udført i Finsk granit. Prædikestolen og kirkebænkene er udført i birketræ og birketræskrydsfiner, hvilket giver dem et fint nordisk og lyst udtryk.

Lyset i kirken spiller en stor rolle. Såvel den naturlige som den elektriske belysning er med til at skabe et smukt kirkerum. Solens skiftende lys afspejler sig tydeligt i kirkerummet, hvis sydmurs store vinduesnicher er med til at bryde solens direkte adgang til rummet. kirkerummets elektriske belysning består af rækker af enkeltnedhængende pærer samt indbyggede spots under pulpituret.

Kunst i kirken
I 2000 fik kirken en ny altertavle. Altertavlen er et 8 meter højt og 2 meter bredt kunstværk i bemalet glas, skabt af færingen Tróndur Patursson. Bemalingen er transparent og den hvidkalkede mur bag kunstværket skinner igennem.

Kirkesølvet, der er tegnet af kirkens arkitekter, er udført af den københavnske sølvsmed Per Sax Møller. Sølvtøjet er stribet af indlagte hvide emaljeringe, der spejler et gennemgående designelement i kirken.

Kirkens klokketårn er fritstående men opført i de samme materialer som kirken og den hvide stribe, der går igen mange steder, er også i brug her. De to klokker i tårnet er støbt i Holland og dekoreret med citater fra aronitiske velsignelse.

Kirkegården
Den omgivende kirkegård er anlagt som åbne plæner med mere end 2000 symmetrisk plantede egetræer. Den benyttes kun til urnebegravelser, og dens ensartede udtryk er sikret ved at kirkens arkitekter har tegnet en liggesten, der skal benyttes på plænens gravsteder.

Hoteller i nærheden af Tornbjerg Kirke

 • Hotel Knudsens Gaard

  4,16 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Munkebo Kro

  11,47 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Frederik VI's Hotel

  13,87 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Tornøes Hotel

  15,52 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Brobyværk Kro

  20,01 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  30,85 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  33,79 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  51,56 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  56,06 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Tyrstrup Kro

  62,56 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro