Torsted Engsø

Torsted Engsø

Sverigesvej

8700 Horsens

Foto: Destination Kystlandet

Tæt på søen ved Torsted Engsø

Foto: Destination Kystlandet

Får på stien i Torsted Engsø

Foto: Destination Kystlandet

Torsted Engsø set mod vest

Nyt naturområde i Horsens

Vest for Horsens Centrum, ikke langt fra Bygholm Sø, ligger dette nyanlagte naturområde. Området, der består af våd eng og overdrev, er er i de senere år blevet gjort attraktivt med anlæggelsen af en engsø, og der er nu et rigt dyre- og planteliv, blandt andet ses der i dag flere fugle og insekter end tidligere. Området plejes af græssende får, der går frit rundt i det store indhegnede område mellem Sverigesvej, Sandøvej og jernbanen.

 

Vandrerute rundt i mosen

I forbindelse med anlæggelse af søen blev der etableret en skiltet rute, som er en 1,5 kilometer lang rundtur i engområdet. Ruten er primært trampesti og deles med de græssende får. Det er en skøn lille naturudflugt, når I trænger til frisk luft.

Der er indgang til Torsted Engsø både fra Sverigesvej og Vågøvej/Sandøvej. Ankommer I fra centrum, kan I benytte indgangene ved Sverigesvej. Hvis I tager bilen, kan I parkere ved kolonihaveforeningen Søparken umiddelbart øst for indgangen ved Sverigesvej.

 

Skal vandreturen være lidt længere?

Torsted Engsø ligger lidt syd for Bygholm Sø, og det er muligt at kombinere vandreturen ved Torsted Engsø med en tur ned til søen i Åbjergskoven.

Alternativt kan I følge Sverigesvej et par hundrede meter mod syd til I krydser skinnerne og møder en cykelsti. Denne sti kan Ifølge til Østerhåbsvej, og herfra kan I følge Børneskoven i Torsted, som er et langt, smalt stykke skov, som udgør en glimrende vandretur.

 

Leder du efter lignende vandreture?

På denne side kan du finde inspiration til vandreture rundt om lokalområdets søer.

På denne side kan du finde forslag til vandreture i engområder nær Horsens.

Hoteller i nærheden af Torsted Engsø

 • Jørgensens Hotel

  2,26 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  19,27 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Skanderborghus

  20,36 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Hotel Hedegaarden

  21,08 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  24,03 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Nørre Vissing Kro

  30,02 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  31,26 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Låsby Kro

  33,58 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Hotel Dania Silkeborg

  40,03 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg
 • Hotel Oasia Aarhus

  40,75 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus