Treenigheden

Treenigheden

Banegårdspladsen

5000 Odense C

Foto: Joan Jensen

Bjørn Nørgårds skulptur "Treenigheden" foran Odense Banegaard

Foto: Joan Jensen

Bjørn Nørgårds skulptur "Treenigheden" foran Odense Banegaard

Bjørn Nørgaards portræt af H.C. Andersen

Tre separate personaer snoet sammen og derefter fra hinanden igen. Dette portræt af H.C. Andersen er lige så komplekst som forfatteren selv, hvilket var hele pointen med Nørgaards arbejde.

De tre figurer er snoet sammen i en spiral for at vise en kunstners drøm om at favne verden, men også en personlighed fuld af konflikter - en blanding af genial selvtillid, ydmyghed og en følelse af kunstnerisk fiasko. Karakterer fra Andersens mange fortællinger er placeret omkring skulpturen, og de er alle omgivet af trapper i forskellige retninger og højder, hvilket understreger skulpturens kompleksitet. I midten henviser et lille vandfald til naturen og livets evige gentagelser.

Skulpturen er, typisk for Nørgaards arbejde, skabt af en blanding af mange forskellige materialer. De tre store figurer er lavet i bronze, sølv bronze og aluminium, som alle vokser ud af et keramisk materiale. Fundamentet er lavet af nordisk granit, samt granit fra hele verden. Skulpturen er otte meter høj. Sjov kendsgerning: Skulpturen er baseret på en figur, som H.C. Andersen skabte i 1850'erne og blev afsløret den 6. december 2005, også den dato, hvor Andersen blev udnævnt til æresborger i 1867.

Bjørn Nørgaard (1947-) er en dansk multikunstner (skulptur, happenings, illustrator, keramiker). Han er kendt for at udtrykke sig gennem mange forskellige materialer og teknikker. I 1960'erne arrangerede han et par velkendte kunsthændelser som "Hesteofringen" og "Nøgen kvindelig Kristus". Nørgaard er også manden bag gravmonumentet, hvor HM dronning Margrethe II af Danmark skal hvile.

Hoteller i nærheden af Treenigheden

 • Hotel Knudsens Gaard

  2,25 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Frederik VI's Hotel

  8,5 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • Munkebo Kro

  12,38 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Tornøes Hotel

  18,06 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Brobyværk Kro

  20,67 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  25,71 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Hotel Faaborg Fjord Spa Konference

  35,86 km

  På Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference er der tid til afslapning, luksus, frihed, kvalitetstid, kærlighed, hygge, sjov og gastronomiske eventyr. Her får du uforglemmelige øjeblikke, så du kan vende tilbage til hverdagen med gode minder og fornyet energi.

  Læs mere : Hotel Faaborg Fjord Spa Konference
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  46,05 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Vejlefjord

  50,44 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Tyrstrup Kro

  58,25 km

  Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nogle få kilometer uden for honningkagebyen Christiansfeld. Her har den ligget i hvert fald i 350 år, men i de senere år er der gjort et stort arbejde for at gennemrestaurere den gamle kro og samtidig gøre den til et anerkendt spisested i international klasse.

  Læs mere : Tyrstrup Kro