Ulvedalen

Ulvedalen

Lovbyvej

8700 Horsens

Foto: David Jervidal

Familie på tur i Staksrode skov

Centralt naturområde i Horsens

På nordsiden af Bygholm Sø, ganske tæt på byen og campingpladsen, ligger denne lille skov i en tidligere grusgrav. Skoven har høje skrænter, en lille sø og broer over våde områder.  Ulvedalen er omgivet af et større åbent område på flere sider med stier, der fører rundt i et område præget af meget nyere bebyggelse. Via Holger Danskes Vej har du adgang til stisystemer ved Bygholm Bakker, hvor du kan udforske denne nye del af Horsens.

Det er uvist, hvordan Ulvedalen har fået sit navn, men der er ikke blevet spottet ulve i skoven, så du kan trygt begive dig rundt i området.

 

Tag børnene med på Natureventyr

Med appen Natureventyr kan du tage børnene med på et stedspecifikt eventyr, som udspiller sig i Ulvedalen og Bygholm Bakker. Eventyret Vigas Vilde Rejse henvender sig til børn på 4-9 år og tager udgangspunkt i de ting, som børnene kan se, høre og føle ved Ulvedalen. Så tag familien med på en farefuld ekspedition med pigen Viga og en opdagelsesrejsende.

 

På vandretur ved Ulvedalen

Der er flere indgange til Ulvedalen fra de omkringliggende parcelhusgader, men den, som benyttes oftest, er ved nordsiden af Lovbyvej ned til Bygholm Sø. Der kan parkeres ved Bygholm Sø Camping et par hundrede meter derfra. Fra denne indgang fører en sti hele vejen gennem dalen. I kan vælge at gå en runde, hvor I går tilbage til Lovbyvej via stierne mellem gaderne Lerskrænten og Tegltoften.

Alternativt kan I i skoven benytte et reb til at kravle op på den øvre del af skoven. Herfra er der adgang til Holger Danskes Vej og videre til Bygholm Bakker vest for skoven. Ved Bygholm Bakker kan I se flere historiske attraktioner. Holger Danskes Høj er en dyssetomt fra 3.400 f.Kr. Det siges, at Holger Danske ligger begravet her. Umiddelbart vest herfor ligger en imponerende langhøj fra cirka 4.000 f.Kr.

 

Kom rundt i Ulvedalen med digitalt kort

På Kystlandets digitale kort kan du følge ruter rundt i området samt finde historiske attraktioner og parkeringspladser.

Hoteller i nærheden af Ulvedalen

 • Jørgensens Hotel

  2,21 km

  Med et ophold på Jørgensens Hotel kan du se frem til en oplevelse af historisk bevidsthed, kvalitet i hver detalje og personligt værtskab i centrum af Horsens.

  Læs mere : Jørgensens Hotel
 • Hotel Skanderborghus

  18,32 km

  Skanderborg Sø er et pragtfuldt sted og Hotel Skanderborghus, der ligger naturskønt i Dyrehaven ved søens bred, kalder sig med rette en perle ved sø og skov. Hotellet ligger tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte med gode shoppingmuligheder, og i omegnen er der gode muligheder for bl.a. lystfiskeri, golf og tennis.

  Læs mere : Hotel Skanderborghus
 • Hotel Vejlefjord

  21,36 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejlefjord
 • Hotel Hedegaarden

  22,77 km

  Et familiehotel, der tilbyder alt fra den traditionelle danske madskat til nye anderledes smagsoplevelser – alt efter hvad du kan inspireres til. Hotellet har fokus på den gode mad med de bedste råvarer, at tingene bare fungerer og en uhøjtidelig atmosfære. Hotellet ligger på toppen af Vejle.

  Læs mere : Hotel Hedegaarden
 • ToRVehallerne- SDH Partner Hotel

  25,7 km

  Dette fremragende hotel byder på enestående gastronomi og tilbyder en høj standard af service til sine gæster. Med sin centrale beliggenhed kan du nyde alle byens faciliteter og nemt udforske de forskellige muligheder uden at skulle bruge en bil.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : ToRVehallerne- SDH Partner Hotel
 • Nørre Vissing Kro

  27,93 km

  Ved bakker, skove og søer ligger den kongeligt privilegerede Nørre Vissing Kro, der er kendt for et kreativt og kompromisløst køkken med en atmosfærefyldt restaurant og en udsøgt vinkælder. 25 minutter til både Aarhus og Silkeborg. Naturen omkring kroen hører til blandt Danmarks smukkeste områder.

  Læs mere : Nørre Vissing Kro
 • Låsby Kro

  31,5 km

  I Søhøjlandets midtjyske, smukke og bakkede natur mellem Silkeborg og Aarhus finder du Låsby Kro og Hotel. Her er en hyggelig atmosfære og kroen er indrettet med alt hvad der hører sig til med traditionel dansk mad og gode kroretter, der skaber den ægte krohygge.

  Læs mere : Låsby Kro
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  33,35 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Hotel Dania Silkeborg

  38,26 km

  Hotel Dania er beliggende midt i centrum af Silkeborg, omkranset af byens pulserende liv, butikker, cafeer, seværdigheder, skov og sø. Hotellet fra 1848 fremstår i dag smukt gennemrenoveret, men den særlige charme og atmosfære er bevaret. Hotellets restaurant, Brasserie ”Underhuset” byder på gastronomi i særklasse.

  Læs mere : Hotel Dania Silkeborg
 • Hotel Oasia Aarhus

  38,91 km

  På Hotel Oasia Aarhus er nøgleordene kvalitet og service. Her kan du læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus, som danner rammen for alt på hotellet. Alt er nøje udvalgt for at give dig den bedst mulige oplevelse.

  Læs mere : Hotel Oasia Aarhus