Ventetjørnen ved Rugårdsvej

Foto: Ole Grost

Ventetjørnen ved Rugaard

Herregården Rugård har været ejet af kongen og havde stor betydning i middelalderen og op til 1800-tallet. Da kongen havde solgt slottet, blev det en pligt for de efterfølgende ejere at køre kongeægt, det vil sige at de havde pligt til at køre for kongen og følget på deres rejser gennem Danmark.

Ved Ventetjørnen, som stod ved Rugårdsvej, skulle bønderne møde for at køre kongeægt. De danske konger rejste ofte rundt i riget, og der var behov for mange vogne. Derfor samlede bønderne sig i noget, der lignede en løkke, indtil der blev vinket til afgang, og gården tæt på hedder derfor Venteløkke. Dengang var Rugårdsvej en central landevej over Fyn, og det er den ældste hovedvej over Fyn – den er fx med på et kort fra 1500-tallet. 

Der har stået en tjørn på samme sted på Rugårdsvej i mere end 500 år, og den var så stor, at man kunne søge ly under den. Der blev både holdt markeder og rettergang ved tjørnen, og den berømte og berygtede troldkarl Lars Bøn Hahn og to hekse blev dømt til døden af kong Frederik III ved en retssag på stedet. Han kunne ellers få plove til at pløje uden heste, men nu blev han i stedet brændt på bålet.

Den store ventetjørn blev fældet i 1994, men nye rodskud fik tjørnen til at overleve, så historien lever stadig!

Se den flotte udsigt og forestil jer stemningen 500 år tilbage.

Hoteller i nærheden af Ventetjørnen ved Rugårdsvej

 • Fjelsted Skov Hotel & Konference

  8,62 km

  Velkommen til Fjelsted Skov Hotel og Konference - et unikt tilflugtssted midt i naturen. Vi tilbyder en eksklusiv oplevelse, hvor ro og charme forenes med moderne komfort, omgivet af den betagende Fjelsted Skov. Det ideelle sted for både forretningsrejsende og feriegæster.

  Læs mere : Fjelsted Skov Hotel & Konference
 • Frederik VI's Hotel

  8,95 km

  Frederik VI’s Hotel har en perfekt beliggenhed, hvis du vil udforske Odense by eller Fyn med de mange seværdigheder, som f.eks. H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby. Hjemme på hotellet venter restaurant, sanserum og motionsrum. Udenfor finder du egen park og et fint stisystem, så du kan nyde den skønne natur.

  Læs mere : Frederik VI's Hotel
 • City Hotel Nattergalen

  17,93 km

  Midt i Odenses H. C. Andersen-kvarter ligger City Hotel Nattergalen. Herfra kan du gå på opdagelse i den fynske hovedstad. Hotellet er et godt udgangspunkt for at opleve byen, hvor seværdighederne befinder sig lige om hjørnet.

  Læs mere : City Hotel Nattergalen
 • Hotel Knudsens Gaard

  18,67 km

  Hotel Knudsens Gaard i Odense lægger vægt på personlig service, høj kvalitet og en fredfyldt stemning. Den fulde opmærksomhed er på gæsterne, som skal kunne nyde et afslappet ophold i grønne omgivelser. Hotellets værelser har en hjemlig stemning og restauranten leverer fantastiske kulinariske oplevelser.

  Læs mere : Hotel Knudsens Gaard
 • Brobyværk Kro

  25,8 km

  Hvor landevejen mellem Odense og Faaborg krydser Odense Å, ligger Brobyværk Kro. Den idyllisk beliggende kro med åen i baghaven har århundredgamle traditioner for at tage godt imod gæster. Selvfølgelig er kroen gennem årene blevet moderniseret, men sjælen og hyggen er her stadig.

  Læs mere : Brobyværk Kro
 • Munkebo Kro

  27,34 km

  Mærk den hyggelige stemning på Munkebo Kro, der ligger lige ved vandet og med udsigt over Kertinge Nor. Her får du veltilberedte retter og kan tage på oplevelser i havnebyen Kerteminde og shopping i Fyns hovedstad Odense.

  Læs mere : Munkebo Kro
 • Hotel Fuglsangcentret

  27,38 km

  Nærvær, varme, personlig atmosfære, gæstfrihed og gastronomi i særklasse beskriver Hotel Fuglsangcentrer i Fredericia. Tæt på Lillebælt og Trekantsområdets mange seværdigheder, lige op til skoven - og midt i en stor park med sansehave. Slap af og nyd de grønne omgivelser og den indendørs swimmingpool med sauna.

  Læs mere : Hotel Fuglsangcentret
 • Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel

  28,88 km

  Få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige på restauranten Ryes, og kombiner dit ophold på Hotel Fredericia med den betagende natur og en rigdom af kulturoplevelser og aktiviteter.
  Hotellet er en del af alliancen med BWH Hotels - The Hotel Alliance.

  Læs mere : Hotel Fredericia - SDH Partner Hotel
 • Tornøes Hotel

  33,85 km

  Købstaden Kerteminde er indbegrebet af fynsk idyl med velbevarede små fiskerhuse og fine købmandsgårde. I hjertet af byen ligger Tornøes Hotel. Tornøes Hotel er atmosfære, charme, hygge, dejlige værelser, god mad og ikke mindst en fantastisk udsigt.

  Læs mere : Tornøes Hotel
 • Hotel Vejleford

  34,76 km

  Hotel Vejlefjord kaldes ofte ”slottet i skoven” på grund af den smukke placering i bøgeskoven lige ned til fjorden. Hotellets kur- og wellnessfaciliteter og De Termiske Bade er enestående og tåler sammenligning med de bedste i Nordeuropa. Nyd de oprindelig kurveje, der indbyder til smukke naturoplevelser og frisk luft.

  Læs mere : Hotel Vejleford