Vestermølle Museum

Gå i historiens spor

Vestermølle - ved Skanderborg Sø

Besøg Møllemuseet samt Virtuelt Museum på Vestermølle og få et indblik i andelsbevægelsens store betydning for landbruget og samfundet i det hele taget. 

Se særudstillingen om Anders Nielsen, andelsbevægelsens grundlægger, og oplev kværnrummet med vandturbine, generator, stenkværn og kornvalse. I det gamle kornmagasin, hvor der i dag er Virtuelt Museum, får man et spændende indblik i de sidste 500 års danmarkshistorie set fra Vestermølle. 

Okkerhytten

Besøg også Okkerhytten, der blev indviet på Valborgaften, 30. april 2016. Okkerhytten ligger ved siden af helligkilden Jenkilden, hvis vand - i følge overleveringerne - har helbredende kraft. Her skulle lamme have smidt krykkerne, blinde være blevet seende og andre sygdomme, endog kærestesorg, kureret.

Okkerhytten er også et Naturrum, hvor vandrende i områdets unikke natur kan tage sig et hvil i læ for sol, vind og regn.

Riddersalen

I haven ligger den smukke Riddersal, en fredet perle, der i dag benyttes til fester og møder og stedet, hvor du kan blive borgerligt gift i sommerhalvåret. 

Guidede ture

Vestermølle er et oplagt besøg for grupper. Vestermølle Møllelaug er klar til at tage imod bestillinger på guidede gruppebesøg 7 dage om ugen, året rundt.

Der holdes åbent i forbindelse med gruppebesøg - dette aftales på tlf. +45 40 50 03 33 

Restaurant Vestermølle
Sporet ved Vestermølle

Se hvad andre deler på Instagram

#vestermølle #visitskanderborg 

Opdateret af:
VisitAarhus info@visitaarhus.com
VisitAarhus